MARDİN MİLLETVEKİLLERİNDEN HÜDAPAR KIZILTEPE İLÇE KONGRESİNİN BİR OKULDA YAPILMASINA TEPKİ

HÜDA PAR’ın Mardin Kızıltepe ilçe kongresini 28 Ağustos 2023 tarihinde bir devlet okulu olan Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirmesine tepki yağdı.

Mardin 5.09.2023 13:08:00 0
MARDİN MİLLETVEKİLLERİNDEN HÜDAPAR KIZILTEPE İLÇE KONGRESİNİN BİR OKULDA YAPILMASINA TEPKİ

HÜDA PAR’ın Mardin Kızıltepe ilçe kongresini 28 Ağustos 2023 tarihinde bir devlet okulu olan Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirmesi ve okul müdürü Tarık Yılmaz’ın da sosyal medya hesaplarında HÜDA PAR’a ilişkin övücü paylaşımlar yapması kamuoyunda büyük tepki çekti. Bu durum, özellikle eğitim kurumlarının siyasi amaçlar için kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiği konusunda endişeleri arttırdı.

 

Aynı kongrede HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu karma eğitimi hedef almış; “Bizim mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var. Özellikle karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilirler. Bunun sorumlusu onları o hale düşürmeye adeta teşvik eden, zorlayan eğitim sistemidir” sözlerini kullanarak tepkilerin artmasına neden oldu.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mardin Milletvekilleri Beritan GÜNEŞ, George ASLAN ve Kamuran TANHAN konuya ilişkin İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi.  TBMM Başkanlığına hitaben verilen soru önergesi  şöyle;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA


Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını rica ederim.

Beritan GÜNEŞ ALTIN
Mardin Milletvekili
George ASLAN
Mardin Milletvekili
Kamuran Tanhan
Mardin Milletvekili


HÜDA PAR’ın Mardin Kızıltepe ilçe kongresini 28 Ağustos 2023 tarihinde bir devlet okulu olan Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirmesi ve okul müdürü Tarık Yılmaz’ın sosyal medya hesaplarında HÜDA PAR’a ilişkin övücü paylaşımlar yapması kamuoyunda büyük tepki çekmiştir. Bu durum, özellikle eğitim kurumlarının siyasi amaçlar için kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiği konusunda endişeleri arttırmıştır.
Aynı kongrede HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu karma eğitimi hedef almış; “Bizim mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var. Özellikle karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilirler. Bunun sorumlusu onları o hale düşürmeye adeta teşvik eden, zorlayan eğitim sistemidir” sözlerini kullanmıştır.

 

Bu bağlamda; 


Bakanlığınız HÜDA PAR’ın Mardin Kızıltepe ilçe kongresini Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği bilgisine sahip midir?
Eğitim kurumlarının siyasi parti faaliyetleri için kullanılmasının yasal dayanağı nedir?


Bakanlığınız bünyesinde herhangi bir okulda daha önce bir siyasi parti kongresi de dahil olmak üzere benzer bir etkinlik düzenlenmiş midir? Evet ise nerede ve ne zaman düzenlenmiştir, ilgili kamu idarecileri hakkında soruşturma açılmış mıdır?  


Devlet memurlarının siyasi partiye üye olmaları ve siyasi faaliyetlerde bulunma


HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun karma eğitimi hedef alan sözlerine istinaden, okullarda cinsiyet ayrımcılığına karşı alacağınız önlemler nelerdir?

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19