Mardin Müftüsü Coşkun`dan Berat Kandili Mesajı

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali COŞKUN Berat Kandilinedeni ile bir mesaj yayınladı.

Polisiye Haberler 24.06.2013 10:58:20 0
Mardin Müftüsü Coşkun`dan Berat Kandili Mesajı

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali COŞKUN Berat Kandilinedeni ile bir mesaj yayınladı.Mardin İl Müftüsü COŞKUN`un Berak Kandili Mesajı şöyle:

``Cenabı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle yeni bir Berat Kandilini daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek geceleri müminlerin affına vesile kılan Allah’a hamd, bizleri bu gecelerle tanıştıran ve ihya etmede bize rehberlik eden Rasûlüne salat ve selam olsun. 

Berat borçtan ve cezadan kurtulmak manasına gelir. Günahlardan kurtulmayı müjdeleyen Şaban ayınıun 15. Gecesi mübarek Berat kandilidir. 23. Haziran gecesi işte bu mübarek geceyi idrak edeceğiz inşallah.

Kuşkusuz, Müslümanlar olarak büyük bir coşku ve sevinç içinde ihya ettiğimiz mübarek kandil gecelerimizden  birisi  de Yüce Allah’ın engin af, mağfiret ve rahmetiyle taşan Beraat Kandilidir. Her yıl idrak ettiğimiz Berat Kandili, bize her türlü kötülük, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan uzak kalmayı öğretir. Müslümanlar bu gecede kendilerini, hayatlarını, hayal ve beklentilerini adeta yeniden tasnif edip planlayarak, onları Kur’an ve sünnet ölçüleri içinde bir kere daha gözden geçirerek gerçek mü’min olma ve Allah’ın rızasını kazanma yolunda mesafe kat etme imkânına sahip olurlar.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi; kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, aynı zamanda kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Berat, Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.

Dinimiz her zaman ümitvar olmamızı emreder ve ümitsizliğe düşmeme noktasında bizi uyarmıştır. Bu konuda, Kur’an-ı Kerim şöyle buyurmaktadır. “De ki, Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Zümer Suresi, 39/53)

Bu geceye önem katan hatta af ve mağfiret gecesi olmasına sebep olan en önemli husus hiç şüphesiz son ilahi mesaj olan Kur’an-ı Kerim’in bu gecede Levhi Mahfuz’dan bir bütün halinde dünya semasına indirilmiş olmasıdır. Duhan sûresi 1-3  ayetlerinde Yüce Allah (cc) şöyle buyurmaktadır. "Hâ Mîm. Apaçık olan Kitab’a and olsun ki, biz onu mübârek bir gecede indirdik. Şüphesiz  biz  insanları  uyarmaktayız. Katımızdan bir emirle her hikmetli iş o gecede ayırt  edilir...".  Öyleyse bu geceden gereğince istifade edebilmek için Yüce Kur’ân’a kulak vererek gereğince amel etmeli af ve mağfirete nail olan kullardan olmaya çalışmalıyız.

Berat Kandili, arzularımızın, tutkularımızın, bencilliklerimizin esaretinden kurtularak gerçek özgürlük beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğretir. Bize, şeytanın her türlü oyun ve desiselerine karşı dirayet kazanma konusunda kalıcı bir bilinç kazandırarak, bizi günahla buluşturan her türlü bağdan kurtulmak ve bir şekilde ruhumuza sızmayı başarmış şer ve mefsedetten azad eder, Nefse, şeytana ve onların hilelerine karşı her zaman yüksek bir teyakkuzda olmayı hatırlatır.

Bu kandil, beratımızı almamızın ancak, hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’i anlamak yaşamakla, Sevgili Peygamberimiz (sav)’in bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve evrensel ahlâkî erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını öğretir.

Allah’a derin bir içtenlikle yöneldiğimiz bu gecede rahmet ve merhametin sahibi olan Yüce Rabbimizden af ve mağfiret istemeliyiz .Bu duygu ve düşünceler içinde başta değerli Mardin halkı olmak üzere tüm İslâm âleminin mübarek Berat gecesini kutlar; feyz ve bereketinden hepimizin istifade etmesini, Berat gecemizin gerçek beratlarımıza vesile olmasını, bu gecenin Milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum." dedi.

 

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71