MARDİN MUTFAĞI DÜNYAYA TANITILACAK

Türkiye'nin gastronomi başkentlerinden bir tanesi olan Mardin'de bu aralar gastro proje heyecanı yaşanıyor. Mardin Mutfağının dünyaya tanıtılması ve 75 kişilik bir uzman havuzunun oluşturulması için hazırlanan projeye AB Proje Koordinasyon Daire Başkanlığ

Mardin 11.09.2014 14:32:14 0
MARDİN MUTFAĞI DÜNYAYA TANITILACAK

Türkiye’nin gastronomi başkentlerinden bir tanesi olan Mardin’de bu aralar gastro proje heyecanı yaşanıyor. Mardin Mutfağının dünyaya tanıtılması ve 75 kişilik bir uzman havuzunun oluşturulması için hazırlanan projeye AB Proje Koordinasyon Daire Başkanlığı’ndan onaylandı.

Artuklu Halk Eğitim Merkezi adına hazırlanan, sözleşme makamı Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) olan AB projesi, Mardin’de gastronomi meslek eğitiminin gelişimine katkı sağlamak amacı ile ve aynı zamanda Mardin mutfağının dünyaya tanıtılması için önemli bir proje olduğu vurgulanıyor.Dünyaca ünlü Mardin Mutfağının gelişmesine önemli katkı sağlayacak bu Proje ile Mardin Mutfağı Tüm Dünyaya tanıtma imkanı nyaratılacak.

Proje dahilinde pek çok etkinlik faaliyetinin gerçekleştirileceği Mardin şehri, söz konusu proje kapsamında yapılacak olan festival ve eğitim faaliyetleri ile bir gastro karnaval şehrine dönüşmesi hedefleniyor.

Proje Koordinatörünün, Projenin uygulanması ile ilgili verdiği bilgiye göre; 75 kişilik aşçı grubunun eğitilmesi ile bir uzman havuzu oluşturacaklarını ve bununla beraber Mardin’e bir gastronomi festivali kazandırıp proje sayesinde yöresel yemek reçetelerinin  teknik olarak yorumlanması adına bir kitap çıkartılacağı ve bu doğrultuda belgesel tadında projenin video çekimlerinin gerçekleştirileceğii öğrenildi.

Artuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün proje ile ilgili yaptığı açıklama da ; ``kumrumuz bu proje sayesinde sahip olmadığı bir özelliğe kavuşacak. Bilindiği üzere Halk Eğitim Merkezimizin herhangi bir eğitim mutfağı yoktu. Bu bizim için büyük bir eksiklikti, çünkü bölgede aşçılık eğitimlerine yönelik büyük bir ilgi ve talep var ama yeterli eğitim verebileceğimiz yerimiz yoktu. Bu proje sayesinde söz konusu eğitim mutfağına kavuşuyoruz. Projeden sonra da projeyi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Mutfağımızı eğitimler için kullanmaya devam edip, bölgede ki turizm işletmelerine ve Türkiye’nin çeşitli turizm bölgelerine göndermek adına uzman aşçılar yetiştireceğiz.

Özellikle bu proje sayesinde Mardin’de gastronomi festivalinin yapılması adına da bir ilk gerçekleşecek. Bu ilke AB projemiz sayesinde kurum olarak öncülük edecek olmamız bizi ayrıca gururlandırıyor. Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte hareket ederek gerçekleştireceğimiz bu proje Mardin gastronomi dünyasına ve turizmcilerimize hayırlı olsun. Projede emeği geçen ve emeği geçecek olan herkese şimdiden kurum olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.``denildi.



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


 

23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,78% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2426,97% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49