MARDİN MÜZESİ İLK ÖDÜLÜNÜ ALDI!

Farklı bir müzecilik anlayışıyla hareket eden Mardin müzesi ilk ödülünü aldı.

Mardin 4.07.2014 14:27:23 0
MARDİN MÜZESİ İLK ÖDÜLÜNÜ ALDI!
Farklı bir müzecilik anlayışıyla hareket eden Mardin müzesi ilk ödülünü aldı. Başta eğitim çalışmaları olmak üzere yaptığı çalışmalarla müzeyi kültür merkezi haline getiren Mardin müze müdürü Nihat Erdoğan`a bir ödül de Mardin Artuklu Belediyesinden. Müze eğitimi çalışmalarıyla tüm müzelere model olan Mardin Müzesi  bu kes belediye ve halka örnek, olacak bir projeyi hayata geçirdi.
Müze binası ve ek binası arasında bulunan caddenin çiçeklendirilmesinin amaçlandığı proje ile Mardinliler gezecekleri bir sokağa sahip oldular; en önemlisi de daha öncesinde kapısının önüne astıkları ve unuttukları bir kültürü yeniden canlandırmış oldular. Mardin sokaklarının renkli renkli çiçeklerle donatıldığı biliniyor.

Mardin Müzesi tarafından hayata geçirilen  bu proje mahalle sakinleri tarafından da takdir edildi. Projeye  en fazla destek veren  kadınlarla müze aylık toplantılar düzenleyerek; onların sorunları ve talepleri de dikkate alarak yeni düzenlemelere gidiliyor.

Ödül törenine katılan mahalleliler , Artuklu Belediyesi eş başkanları M.Emin Irmak ve Sevinç Bozan ile bir araya gelip mahallenin ve kendilerinin yaşadıkları sıkıntıları Eş Başkanlarla paylaştılar.
Mardin Müze Müdürü  Nihat Erdoğan`a plaketin verilmesinden sonra kokteyl ile devam eden program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi


``haberin olduğu her uerde``
artuklu haber ajansı-mardin


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04