Mardin Nevert-İlyas Güzeliş Anaokulu açıldı

Mardin`de "Anasınıfsız Okul Kalmasın" Projesi kapsamında anaokulu çağındaki Çocuklar İçin Yaptırılan Nevert-İlyas Güzeliş Anaokulu açıldı.

Polisiye Haberler 6.06.2013 15:47:32 0
Mardin Nevert-İlyas Güzeliş Anaokulu açıldı

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneğinin (TOGEMDER) projesi kapsamında Zen Turizm Hediyelik Eşya San.Tic.LTd.Şti Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş tarafından Gülser - Mahmut Tatlıdede ilköğretim Okulu`nun bahçesinde inşa edilen 3 derslikli anaokulu özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların fiziksel ve zihinsel gelişi için gerekli eğitim materyalleriyle donatıldı.

Anaokulunun açılışında konuşan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, projenin, Türkiye`nin her köşesini hedef alan ve kısa sürede 475 okul kazandıran örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

En değerli ve kazançlı yatırımın insanların eğitimlerine yapılan yatırım olduğunu belirten Cengiz " Ayrıca eğitim ne kadar erken çağlarda verilirse bireyin hayatını kuşatma ve etkileme süresi o kadar uzun olur. Buraya okul kazandıran hayırsever işadamımıza, ailesine, TOGEMDER`e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Açılışa günler öncesinden katılacağı açıklanan ancak Gezi Parkı olayları nedeniyle açılış törenine katılmayan Mardin Milletvekili Muammer Güler törene telgraf gönderdi. Açılışa katılan Bakan Güler`in eşi Neval Güler açılışta yaptığı konuşmada TOGEMDER`in ülke çapında başarılı çalışmalarda bulunduğunun altını çizdi. 

Bayan Güler, bir çok alanda vatandaşlara destek olan TOGEMDER`in eğitimde de bu çizgiyi yakaladığını belirterek " 2012-2014 yılı için hedeflenen 500 ana sınıfına hayırseverlerin desteği ile her geçen gün daha da yaklaşılmakta. Kısa bir süre sonra bu sayıya ulaşacağız. Mardin`de 2 yıldır TOGEMDER çok güzel işlere imza atıyor. Hayırseverlerin desteklerinin devam etmesini diliyorum." 

 
TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran da bugüne kadar 475 anaokulu açtıklarını, hedeflerinin yıl sonuna kadar bu sayıyı 500`e çıkarmak olduğunu söyledi.

Anasının eğitimim önemli olduğunu bu kapsamda Mardin`e 7 adet anasınıfı kazandırdıklarını belirten Gülbaran" En kısa zamanda hedefimize ulaşacağımıza eminim. Okullarımız yurdun 4 bir tarafında açıldı. hiçbir ayrım yapmadan bütün çocuklarımızın bu imkanlardan faydalanmasını arzu ettik. " diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu`da Mardin`de 22 anaokulu ve anasınıfında 10 bin 840 öğrencinin eğitim gördüğünü, 2014 yılının sonuna kadar 11 anaokulunun da faaliyete gireceğini söyledi.

Zen Turizm Hediyelik Eşya San.Tic.LTd.ŞTi Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş ise annesi ve babası adına yaptırdığı okulun açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gelecek dönemde eşinin anne ve babasının adına Ankara`da bir okul daha yaptırma sözü verdi. 

İl Jandarma Alay komutanı Albay Vural Erol, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mardin ve DiyarbakırMetropoliti Saliba Özmen`in de katıldığı açılışta öğrenciler ve halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. 

Konuşmaların ardından okulun yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi. 

Daha sonra Neval Güler, Vali Cengiz, Togemder Başkanı Gülbaran, 
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve Güzeliş ailesi, kurdele keserek anaokulunun açılışını yaptı. açılışın ardından davetlilik anaokulun gezdi öğrencilere hediye verdi.Mardin`de "Anasınıfsız Okul Kalmasın" Projesi kapsamında anaokulu çağındaki Çocuklar İçin Yaptırılan Nevert-İlyas Güzeliş Anaokulu açıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88