MARDİN ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ YENİ DÖNEME BAŞLADI

Mardin Öğretmen Akademileri, yeni dönem faaliyetlerine merhaba dedi.

Mardin 26.10.2024 13:03:00 0
MARDİN ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ YENİ DÖNEME BAŞLADI

Mardin Öğretmen Akademileri, yeni dönem faaliyetlerine merhaba dedi. Eğitimdeki önemli rolü ile öğretmenlerimiz, kültürel değerlerimize sahip, medeniyetimizin bilincinde ve öz güveni yüksek nesillerin yetiştirilmesinde kritik bir rehberdir. Sanatta, edebiyatta ve bilimde ülkemizi zirvelere taşıyacak nesillerin yetişmesi için öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir.

 

Öğretmenler, milletimizin geleceğini inşa eden en önemli mimarlardır. Onların bilgi, tecrübe ve kabiliyetleri, sosyal ve kültürel birikimleri ile öğrencilerimize aktarılmakta ve böylece gelecek nesillere taşınmaktadır. Bu bağlamda, illerde açılan Edebiyat Akademisi, Müzik Akademisi, Biyografi Akademisi ve Şehir Kültür Akademisi gibi platformlar, değerli şahsiyetlerin öğretmenlerle bir araya gelmesini sağlamaktadır.

 

Öğretmen Akademileri, yalnızca mesleki pedagojik bilgi aktarımı amacı taşımamakta, aynı zamanda öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerini desteklemeyi hedeflemektedir. Programlar, insan ve mekân ilişkisi bağlamında her hafta şehrimizin farklı tarihi ve kültürel mekânlarında gerçekleştirilecek.

 

Yeni dönemin ilk konuğu Mardin Artuklu Üniversitesi TYB Mardin Temsilcisi Prof. Dr. Ömer Bozkurt oldu. Mardin Milli Eğitim İl müdürlüğünde "Yazmaktan Önce" konulu söyleşisini gerçekleştiren Prof. Dr. Bozkurt, öğretmenlere ilham verici bir deneyim sundu.  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor