MARDİN SİNEMA FİLMLERİ VE DİZİ ÇEKİMLERİNİN VAZGEÇİLMEZ MEKANI OLDU

Mardin, eşsiz özelliklerinin yanında öyle bir ayrıcalığa sahiptir ki diğer kentlerden farklı olarak sinemayla olan ilişkisini sürekli kılabilmiştir. Sinema literatürüne Mardin ışığı” olarak taşınmış bu özellik, Mardin'in bir plato olarak ülkemiz ve dünya

Magazin 23.08.2014 16:09:19 0
MARDİN SİNEMA FİLMLERİ  VE DİZİ ÇEKİMLERİNİN VAZGEÇİLMEZ MEKANI OLDU

Havaların ısınmaya başlaması ekranda da bir dönemin kapanıp başka bir sürecin başlamasının yaklaştığı bugünlerde Televizyonlar Yeni yayın dönemine son hızla hazırlanıyor.Eylül ayında başlayacak yeni yayın Dönemine harıl harıl hazırlanan Televizyon kanalları,Eylül ayından itibaren yayınlanacak yeniz Dizilerinin çekimlerine son hızla Devam Ediyor.
Çekim mekanlarını İstanbul dışına taşıyan yerli TV dizileri iç turizmde adını duyurmaya çalışan Anadolu kentlerine hayat öpücüğü oldu. Yerel yönetimler, yıllardır medyada yakalamaya çalıştıkları tanıtım fırsatını diziler sayesinde yakaladı. Yurtiçi gezi düzenleyen firmalar, müşterilerinin de talepleri üzerine, kültür turlarının rotalarını popüler yerli TV dizilerine göre oluşturmaya başladı. Ekrana yansıyan kentlerin, kasabaların esnafı yeni bir gelir kapısı açıldığı için mutlu oldu.
Televizyon kanalları son yıllarda Turizmde adeta Turizm Cennetine dönüşen 7 bin yıllık tarihi geçmişiyle,dikkat çeken Mardin`in tarihi ve kültürel mimarisinden yararlanmak isteyen yapımcılar, kenti adeta bir film platosuna çevirdi. Ünlü Sanatçı Mahsun Kırmızıgül`ün, özel bir televizyon kanalının yeni yayın döneminde yayınlanacak olan `Kadim Dostum` isimli dizisinin çekimleri, Mardin`de çekilmeye devam ediyor.

Kısa süre sonra Fox tv ekranlarında izleyici ile buluşacak olan "Kadim dostum" dizisi çekimleri son sürat mardinde sürüyor. Hatta dizinin çekimleri sırasında çarşı esnafı ile yanlış anlaşılmadan dolayı kavga bile çıktı. Dizi daha başlamadan ses getirmeye başladı bile.

Kadim Dostum Dizisi
Müzik sanatçılığından sinema ve dizi sektörüne geçiş yapan Mahsun Kırmızıgül çok başarılı işlere imza atıyor. Müziğe veda ettikte n sonra çektiği "Beyaz melek" "Güneşi gördüm" ve "New York’ta Beş Minare" filmleri ve dizilerden sonra yepyeni bir diziyle televizyonlara geri dönüyor.

Kadim Dostum Dizisi Konusu

Kadim dostum dizisiin konusu ve içriği hakkında  Çok detaylı bir açıklama yapılmazken dizinin çekimlerinin yapıldığı mardin`den de anlıyoruz ki güneydoğuyu anlatan ve güneydoğuda geçen olayların anlatılacağı bir dizi olacak. Biliyorsunuz mahsun kırmızı gül böyle olayları seviyor `güneşi gördüm` filmindeki gibi `Benim için üzülme` dizisindeki gibi güneydoğunun toplumsal olaylarını ekran önüne getiriyor.


Almanya’dan Türkiye’nin doğal zenginlikler ile ünlü olan şehirlerinden Mardin’e uzanan eğlenceli bir aşk hikayesini konu alacak.
Mahsun Mahsun Kırmızıgül tüm dizi ve filmlerinde olduğu gibi televizyon önünde olan izleyici tarafından benimsenen isimlerle çalışıyor. Bu dizide de çok yakından tanıdığımız oyuncu isimler yer alıyor.

Kadim Dostum İlker Aksum : Ne diyosuun Dizisi ali Kemal, Tatar ramazan - Cevdet`i canlandıran herkes tarafından tanınan yetenekli oyuncu
Kadim Dostum Damla Aslanalp : 2013 Miss Turkuaz Güzellik Yarışması 3. güzeli
Kadim Dostum Murat Eken: Çok Güzel hareketler bunlardaki murat eken
Kadim Dostum Metin Yıldız: Çok güzel hareketler bunlar sovundaki haber spikeri
Kadim Dostum Cihat Tamer:
Kadim Dostum Ünal Silver : Yine mahsun Kırmızıgül Dizisi benim için üzülme`deki Şahin karakteri
Kadim Dostum Eren Hacısalihoğlu: Benim için üzülme dizisinin kötü karanteri harun.

Kadim Dostum Dizisi ne zaman başlıyor ?

Kadim dostum dizisinin yayın tarihi ve başlama tarihiyle alakalı bir açıklama yapılmadı eylül gibi fox tv ekranlarında izleyiciyle buluşması bekleniyor.

Aşktan Kaçılmaz Dizisi 


Star tv ekranlarında yayınlanacak olan aşktan kaçınılmaz dizisinin konusu şöyle; Mardin`de bölgeye has acımasız töre kanunlarının, adalet sorgusu, intikam ve her türlü yapılan kanunsuzluğun etrafında ve gölgesinde yaşanan bir aşk hikayesi anlatılıyor.

En güzel gününde nişanlandığı gece nişanlısı (Ali) tarafından aldatılan Savcı yasemin yaşadığı bu kötü olayı atlatabilmek için geçici görevle Mardin`e atanır.

Narkotik şube komiserliği görevinde olan Ali`nin nişanlısının gidişi için yapacak birşeyi yoktur. Arkasından öylesine bakakalır.

Savcı yasemin yağmurdan kaçtığını düşünür ancak Mardin de doluya tutulacağının farkında bile değildir. Geçici görevle mardin`e giderken uçakta tanıştığı Mardinli berzan`ın hayatında neleri değiştirebileceğini hiç mi hiç fark edememektedir.

Dizinin konu detayında yasemin, berzan ve Ali`den oluşan aşk üçgeni öte taraftan Berzan`ın konağ Kaynak http://www.hangisidahahafif.com/2014/07/asktan-kaclmaz-dizisi-oyunculari.html ında yaşayan ve berzan`a çocukluktan beri aşk olan Nazlı`nın kötü planlarıyla daha da karmaşık bir hal alacaktır.

Mardin`in hendine has güzel konaklarında aşk her noktadan karakterlerimizi sarıp sarmalarken İskender ağa ve onun çevresine saçtığı kötülük tohumları büyüyerek herkesi etkilemektedir.
Aşktan Kaçılmaz Dizisi Oyuncuları

Aşktan kaçılmaz dizisi senaryosu olduğu kadar oyuncu kadrosuyla da izleyenlerin gönlünde taht kurmaya geliyor. İşte Aşktan kaçılmaz dizisinin oyuncuları;
Aşktan Kaçılmaz Berzan - Berk Oktay
Aşktan Kaçılmaz Ceren Hindistan
Aşktan Kaçılmaz Savcı Yasemin - Pelin Akil
Aşktan Kaçılmaz Ali - Çağdaş Onur Öztürk
Aşktan Kaçılmaz Umut Karadağ
Aşktan Kaçılmaz İskender Ağa - Macit Sonkan
Aşktan Kaçılmaz Seray Gözler
Aşktan Kaçılmaz Ayten Soykö

 

Daha önce de sırasıyla Meltem Cumbul`un oynadığı `Beşik Kertmesi`, Sibel Can ve Emre Kınay`ın başrollerini oynadığı `Berivan`, Özcan Deniz ile Nurgül Yeşilçay`ın başrollerini paylaştıkları `Asmalı Konak` ve Levent Kırca ile genç oyuncu Rojin`in başrollerini paylaştığı `Ağa Kızı` dizilerinin bazı bölümlerine mekan olmuştu.

Mardinde TRT 6 Kanalı için dizi çekimi için bulunan Ünlü sanatçı Berdan Mardini ve Ekibi de adı sır Gibi saklanan ve Çözüm Sürecine destek olmak için Senaryosu hazırlanarak,Etüt çalışmaları süren yeni bir Televizyon Dizisinin çekimleri için hazırlıkların devam ettiği ve Önümüzdeki yayın Dönemine yetişeceği konuşuluyor.
Ayrıca zaman zaman devam etmekte olan Televizyon dizilerinin bazı bölümlerinin Mardin`e kaydırılarak bölüm bazında çekim yaptıkları ve Mardin`de geçen bölümlerinin de yayınlandığında Reytinglerinin arttığı,uzmanlarca ifade ediliyor.
Adeta bir sinema Platosuna dönüşmekte olan kent`in turizmine önemli katkılar sağladığı da yadsınamaz bir gerçektir.
Konaklama tesis sayısının ve hizmet kalitesinin her geçen gün artması,Turizmde atak yapan Kentin tanıtımın da önemli katkılar sağlıyor.

Bazı kentler vardır ki, özünde içerdiği kültürel ve sosyal ritmiyle sanatın her disiplinine binlerce yıldır ev sahipliği yapmış, kuşaklar boyu taşınmış bir dünya mirasını günümüzün en kuvvetli iletişim aracı olan sinemanın yaratıcılığına bütün özgüveniyle sunabilmektedir. Ülkemizde sayıları giderek artan film festivalleri, gerek kentlerin marka değerine önemli katkıda bulunması gerekse sinema endüstrisinin ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtması açısından çok önemli bir yere sahiptir.
Mardin, eşsiz özelliklerinin yanında öyle bir ayrıcalığa sahiptir ki diğer kentlerden farklı olarak sinemayla olan ilişkisini sürekli kılabilmiştir. Sinema literatürüne “Mardin ışığı” olarak taşınmış bu özellik, Mardin’in bir plato olarak ülkemiz ve dünya sinemasının cazip mekanlarından biri olarak tanınmasını sağlayacaktır.
SineMardin kurumsal kimliğiyle 2007 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan Uluslararası Mardin Film Festivali, sürdürülebilir bir deneyim kültürünün Mardin’in sinemayla alakalı altyapısıyla harmanlanarak tanıtılmasını amaçlamaktadır. Aynı zamanda, sadece Mardin’le sınırlı kalmayıp ülkemiz sinema toplumu için bir buluşma havalığı olarak sinema kültürünün gelişmesine katkıda bulunmaktadır.
1970`li yıllarda Yazlık ve Kışlık olarak hizmet veren 3 Sinaema salonu ile Mardin ve Mardinlilere hizmet sunan Sinema salonları zamanla kapanmış ve adeta bir sinema kenti olan Mardin,SineMardin Uluslararası Mardin Film festivaline ev sahipliği yapmasına rağmen,Sinema Salonu bulunmayan Mardin`de ,Bu yıl sinema Salonu açılması ile Eski günlerine yeniden dönüş yapma hazırlığında....

Adeta Sinema Filmleri ve Televizyon Dizilerinin vazgeçilmez mekanı haline gelen Mardin kenti,Yerli ve Yabancı Turist akınına uğruyor.

Mardin`de 1999 yılında Hülya Avşar`ın başrolde oynadığı `Salkım Hanımın Taneleri` adlı sinema filmi ile başlayan furya, Kenan İmirzalıoğlu`nun oynadığı ve Osman Sınav`ın yönettiği `Deli Yürek` sinema filmiyle sürmüş ve Sibel Can`ın `Berivan`ı, Özcan Deniz`in `Asmalı Konak`ı, Mahsun Kırmızıgül`ün `Aşka Sürgün`ü, Zuhal Olcay`ın `Seni Çok Özledim`i, Kadir İnanır`ın `Azap Yolu`, Levent Kırca`nın `Ağa`sı, Serdar Gökhan`ın `Küçük Ağa`sı, Mehmet Ali Alakurt ve Cansu Dere`nin `Sıla`sı, Hande Ataizi`nin "Tutsak" dizisi ile ivme kazanmıştı.

Ayrıca Ses sanatçılarının da Klip çekimleri için Mekan olan  ve Reklam Filmlerinde de tercih edilen, 7000 Yıllık Tairihi Kent Mardin`de Çekimlerri halen süren 2 Televizyon Dizisi ve Hazırlıkları tamamlanmak üzere olan 1 Tv Dizine daha mekan oluyor.,Kent`te çekilen Sinema ve Tv Dzilerinde zaman zaman Mardinli vatandaşlar da rol alıyor.

 

ÖZEL HABER

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

 

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve videolar, sitemiz kaynak gösterilmek veya ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00