MARDİN STK PLATFORMUNDAN HÜKÜMET`E DESTEK

ÜLKENİN SİYASİ ROTASINI BAŞKA GÜÇLER VE YAPILAR DEĞİL YALNIZCA MİLLET BELİRLER!

Siyaset 1.01.2014 16:50:07 0
MARDİN STK PLATFORMUNDAN HÜKÜMET`E DESTEK

Mardin STK Platformu Bugün Mardin Yenişehir`de Taptığı Basın Açıklamasında Hükümet`e Destek verdi.
Mardin STK Platformu tarafından yapılan Basın Açıklaması şöyle:

 


ÜLKENİN SİYASİ ROTASINI BAŞKA GÜÇLER VE YAPILAR DEĞİL YALNIZCA MİLLET BELİRLER!

2014 yılının bu ilk gününde Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak gündemdeki gelişmeler hakkında ortak değerlendirmelerimizi basın ve kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.
İslam dünyasının yüzyıllık hezimet ve sefaletten kurtulmak için bir çıkış yolu aradığı ve farklı ülkelerde işbirlikçi zorba yönetimlerine başkaldırdıkları bir dönemde, siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayan güçlü bir Türkiye’nin ve muktedir bir hükümetin olmasını büyük bir imkân ve değer olarak görmekteyiz. 
Bunun hepimiz için hem sorumluluk, hem de büyük bir imkan olduğunun farkındayız. Bu imkanı heder edecek ve istikrarımızı bozacak içeriden ve dışarıdan her türlü girişimin karşısındayız.
17 Aralıkta yapılan operasyon ve akabinde planlanan yeni operasyon girişimleri kamuoyunda bir çok soru işareti oluşturmuş ve ne oluyoruz diye sorulmaya başlanmıştır. Varsa bir yolsuzluk ve ahlaksızlık, mutlaka soruşturulmalı; suçu işleyenler kim olursa olsun hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır. Bu konuda imtiyazlı ve ayrıcalıklı hiçbir kişi ya da gurup olmamalıdır. Zamanında ve etkin şekilde kamuoyu bilgilendirilerek ma’şeri vicdan tatmin edilmelidir.
Ancak çok önceden hazırlanıp planlanmış bu operasyonlar farklı konularda, farklı zamanlarda, farklı kişilerin, farklı suçlama iddialarını içeren dosyaları birleştirilerek adeta imha gücü yüksek bir patlayıcıya dönüştürülme teşebbüsünü de herkes görmekte ve endişelenmektedir.

Binbir çabayla oluşturulan siyasi ve ekonomik istikrarın bozulmasına alet olanlar; artan işsizlik, değer kaybeden hisseler, yükselen döviz, artan enflasyon ve oluşacak bir çok ekonomik kaybın vebalini de taşıyacaklardır.
Demokrasilerde seçimlerin baş aktörü Siyasi partiler olup seçim vaatleri ve beyanları yla gündem oluşturulur.
Ancak, ülkemizin yerel seçim sürecine girmeye hazırlandığı bu süreçte istihbarat savaşları, savcı iddianameleri, polis fezlekeleri, şantaj kasetleri ve gazete manşetleriyle gündemin bulandırılmak istendiğine hep beraber şahit olmaktayız.
Hiçbir güç ve oluşumun milli iradeyi baskılamasına ve zayıflatmasına müsaade edilemez.
Ne silahlı güçlerin, ne de silahsız bürokrasinin sandık ve seçmen iradesi dışında siyasi iradeyi şekillendirme teşebbüsü kabul edilemez.
Meşru Hükümetlere vizeyi sandıkta seçmenler verir ancak. Gerisi hukuk ve ahlak ihlalidir. İktidar ve irade gasbıdır.

Bazı güçler, geçmişte Silahlı Kuvvetlerin gücünü istismar ettiği gibi şimdi de, polis ve yargıyı alet ederek seçmenleri yönlendirme ve seçim sonuçlarını etkilemeye mi çalışmaktadır?
Yeni bir siyasi mühendislik teşebbüsüyle mi karşı karşıyayız? Yoksa esas hedef Cumhurbaşkanlığı seçimleri midir? 
Ülkemiz, bölgemiz ve İslam ümmetinin zenginliğini oluşturan tüm halklarımızın güven, huzur ve barışı açısından büyük bir imkan olarak gördüğümüz “Çözüm Süreci” nin başarılı bir şekilde ilerletilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu hayırlı süreci gözümüz gibi korumak ve derinleştirerek ilerletmek için herkes üstüne düşeni yapmalı ve üzerinde hassasiyetle titremelidir.
Gündemdeki operasyonların ve akabindeki tartışmaların, bu kardeşlik ikliminin tesisine ve beraber yaşama iradesine zarar verebileceğine dair kuşku duymaktayız. Eğer birileri bu vesileyle ortak vatan içinde adil, eşit, özgür ve kardeşçe yaşama irade ve çabalarını yıpratmayı hedefliyorsa, bunu asla başaramayacaklarını buradan ilan etmek istiyoruz. 
Mardin Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, mensupları ve gönüldaşları olarak, bu gün burada, İslam Medeniyetinin birarada yaşama tecrübesinin şahikasını yaşamış kadim şehir Mardin Kalesinin eteklerinden herkese çağrıda bulunuyoruz;
Olup bitenler karşısında herkesi serinkanlı ve sağduyulu olmaya, provokasyonlara karşı basiretle hareket etmeye davet ediyoruz. 
Küresel güçlerin ülkemiz üzerindeki komploları için kullanıma elverişli piyonları olduğunu, bunların farklı zamanlarda ve farklı olaylarda farklı biçimlerde ortaya çıkarıldıklarını biliyoruz. Böylesi hassas dönemlerde karşılıklı suçlama ve ithamlardan hatta savunmasından önce herkesin durduğu yeri ve oynadığı rolü gözden geçirmesi için çağrıda bulunuyoruz.
Demokrasi dışı yöntemlerle meşru ve seçilmiş hükümetlerin baskılandığını, hatta yıkıldığını defalarca gördük. Bu kirli ve lanetli oyunun ülkemizde bir daha sahnelenmesine milletimiz asla izin vermeyecektir.
Sureti haktan görünerek yanlışa alet olanları milletimiz derin basiretiyle tesbit ver teşhir edecek olgunluktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ``Açıklaması yapıldı.



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04