MARDİN SÜRYANİLERİ DOĞUŞ(NOEL)BAYRAMINI KUTLUYOR

Mardindeki Ortodoks Süryanileri 25 Aralık Doğuş(Noel)Bayramı ayinini,Mardin'deki tarihi Kırklar Kilisesi'nde, gerçekleştirdi.

Mardin 25.12.2014 15:36:51 0
MARDİN SÜRYANİLERİ DOĞUŞ(NOEL)BAYRAMINI KUTLUYOR

Mardindeki Ortodoks Süryanileri 25 Aralık Doğuş(Noel)Bayramı ayinini,Mardin’deki tarihi Kırklar Kilisesi’nde, gerçekleştirdi. 

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen,25 Aralık Doğuş Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayarak,Ortodoks Süryani vatandaşların Doğuş Bayramını kutladı.

Vali Taşkesen Mesajında şunları söyledi:

``Öyle şehirler vardır ki binlerce yıllık tarih ve medeniyet birikimiyle üzerinde yaşayanlara “kimlik” verir. İşte Mardin dünyadaki bu nadir şehirlerden birisidir. Gök kubbesinde Ezanların, çanlarla birlikte huzur içinde yüzyıllardır yankılandığı bu şehirde aynı Yaradan’a inanan, aynı gelenekleri paylaşan, sevinç ve tasada birlikte olan Süryani ve Ermeni Hemşehrilerimiz ile Yeni Yılı birlikte idrak etmenin güzelliğini yaşıyoruz.

Bu duygularla, Doğuş Bayramı’nı tebrik ediyor, Bayramın başta Mardinli Hemşehrilerimiz olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve güzellikler getirmesini diliyorum.``Dedi.

 Artuklu Belediyesi Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan, Hıristiyan aleminin Noel bayramını kutladı.

 Artuklu Belediyesi Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan, yayınladıkları yazılı mesajda, başta Mardin’de yaşayan tüm Hıristiyan aleminin Noel bayramı kutladıklarını duyurdu. Mesajda, şunlara yer verildi: “Hıristiyan toplumu tarafından, zalimin zulmüne karşı ezilenlerin birliği ve yeniden doğuşunun ifadesi olarak karşılanan Noel bayramını kutluyoruz. Bayramın tüm halklara barış ve özgürlük getirmesini diliyoruz. Yeryüzünün farklı coğrafyalarında yaşayan her renkten ve kültürden Hıristiyan halklara mutlu Noeller diliyoruz. Noel vesilesiyle Ortadoğu’da yükseltilen eşitlik, özgürlük, barış mücadelesinin yılı olmasını diliyor ve bu değerlere daha güçlü bir biçimde sahiplenmeye çağırıyoruz. Başta Mardin’de yaşayan Süryani ve Ermeniler olmak üzere tüm Hıristiyan aleminin Noel bayramını tekrardan kutluyoruz.”dedi.

Mardin’de Ortodoks inancına mensup Süryaniler, Noel bayramı düzenledikleri törenlerle kutladı. Törene Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak da katıldı.

 Mardin’deki tarihi Kırklar Kilisesi’nde, Ortodoks inancına mensup Süryaniler Noel bayramını ayinini gerçekleştirdi. Noel Bayramı ayininden sonra aralarında Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriyel Akyüz`ün bulunduğu Süryani Cemaati, ziyaretleri kabul etti. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, HDP Mardin İl Eş Başkanı Aysel Erol, HDP ile DBP’liler Noel bayramı törenine  katılarak, Süryanilerin Noel’ini kutladı.

 Kıklar Kilisesi’nde gerçekleşen törende, yapılan konuşmalardan sonra eş başkanlar ve HDP ile DBP’liler, kiliseden ayrıldı.

Mardin ``Diller ve Dinler Korosu``Şefi Seçkin Mataracı da Kırklar Kilisesini ziyaret ederek,Süryani vatandşların Doğuş (Noel)Bayramını kutladı.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35