Mardin İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Dicle Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Mardin İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Dicle Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıya Mardin Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu üyeleri ve ekibi, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Ajans Genel Sekreter Vekilimiz Murat Katı ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Gerçekleştirilen toplantıda görüşülen gündem maddeleri arasında geçtiğimiz aylarda ilk kez düzenlenen Uluslararası Mardin Bulgur Festivali etkinliğinin yansımaları konusunda bilgi verildi. Türkiye Biyologlar Derneği’nin bulgur atık suyu dönüşümü değerlendirildi. Mardin’in Midyat İlçesinde bulunan Tarihi Anıtlı Köyü’nün Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından iyileştirme programına alınması üzerinde duruldu. Mardin’de alternatif turizm için balon ve safari turizmi ile Savur İlçesi’nde karavan ve kamping alanları geliştirmek için fizibilite çalışmaları yapılması görüşüldü. Mardin'de Hint ve Kore düğünleri etkinliği gerçekleştirilmesi çalışmalarının yabancı turist çekme açısından farklı bir odak noktası olabileceği ifade edildi.
Ayrıca 19 Mayısta gerçekleştirilecek olan uçurtma festivaline TGA destek sağlayacak olup 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Türk Mutfağı Etkinliği ile 4-5 Kasım tarihlerinde yapılması planlanan Mardin 2. Uluslararası Bulgur Festivali hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.
Ülkemizde yaşanan elim deprem afetinde başta bölgemizdeki iller olmak üzere 11 ilimizin derinden etkilenmesi nedeniyle Mardin'in bölge turizminin canlandırılması için lokomotif görevi üstleneceği belirtildi. Mardin'in turizm sezonu boyunca yapacağı etkinlik ve organizasyonlar ile diğer çalışmaların önemine dikkat çekildi. Bulgur Mağazalarının kurulması ve düzenlenecek festivalde bulgurun hikâyesiyle birlikte sunulması üzerinde duruldu.
Toplantıda ayrıca Mardin'de yetişen Kara nohut gibi yöresel ürünlerin katma değerli hale getirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmaların önemi vurgulandı. Mardin ölçeğinde kara nohutun Artuklu Üniversitesi’nin desteğiyle Gurme Restoran’da kullanılarak menülere eklenmesi önerildi.
Depremden etkilenen 11 il kapsamında Mardin'in Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılım sağlayacak turizm işletmelerinin stant kiralama ücretlerinin Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından karşılanması kararlaştırıldı.
Mardin'in turizm konusunda Güneydoğu'nun lokomotifi olma yolunda ilerlemesi çalışmalarına hız kazandırılması hedefleniyor.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN