Mardin Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesince ‘Tarla Günü’ Etkinliği Gerçekleştirildi

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından Mardin’de ‘Tarla Günü’ etkinliği düzenlendi.

Mardin 12.06.2024 13:28:00 0
Mardin Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesince  ‘Tarla Günü’ Etkinliği Gerçekleştirildi

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı  Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından Mardin’de ‘Tarla Günü’ etkinliği düzenlendi.

 

Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Hüsnü AKTAŞ tarafından kırsal Küçükköy bölgesinde çiftçilere yönelik yapılan etkinlikte tescillenmiş ve tescillenmeye namzet buğday çeşitlerinin tanıtımı yapıldı.


Tarla günü etkinliğine  yöreye özgü buğday çeşitlerinin tanıtımı yapılarak yetiştirme koşulları ve iklimsel özelliklerin bu çeşitleri nasıl ve ne düzeyde etkilediği anlatıldı.
Etkinlikte ayrıca yüksek verim ve kalite özelliklerine sahip, hem çiftçileri hem de sanayicileri memnun edecek sonuçların alındığı 2 ekmeklik (dekori, miranbey) ve 1 makarnalık (ozanbey) buğday çeşitleriyle ilgili de çiftçilere bilgiler verildi.

 
Tarla günü etkinliğine tarımla alanında faaliyet gösteren kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri etkinliğe tam katılım gösterdi. 
 Etkinliğe Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanımız  Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, Tarım ve Orman İl Müdürü Menduh Dinler, Mardin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Erdal Damar, Mardin Ziraat Odası Başkanı Bereket Akan, Mardin Zahireciler Odası Başkanı Mehmet Şerif Öter, Yıldız Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Medeni Yıldız, Mardin Bulgur Sanayicileri Dernek Başkanı Faysal Sun ve yöre çiftçileri katıldı.  

 

 Etkinlikte bir konuşma yapan Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, Üniversitemizin Sosyal Bilimler + 6T Vizyonu kapsamında Tarım çalışmalarına ivme ve verim kazandırmak üzere kurulan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesini    geliştirmek, yöremize ve bölgemize akademik ve bilimsel anlamda katkılar sağlamak üzere el ele omuz omuza çalışmalar yapmaları gerektiğini ifade etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

  •  


 


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,64% -0,45
  • EURO

    34,97% -0,74
  • GRAM ALTIN

    2422,86% -0,90
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00