MARDİN TIP FAKÜLTESİ YÜZDE YÜZ DOLULUK ORANINA ULAŞTI

Mardin Tıp Fakültesi YÖK tarafından ilk yıl için 40 öğrenci kontenjanı verilen Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk yerleştirmede kontenjanını tamamen doldurarak % 100 doluluk oranını yakaladı.

Mardin 21.08.2023 15:29:00 0
MARDİN TIP FAKÜLTESİ YÜZDE YÜZ DOLULUK ORANINA ULAŞTI

Mardin Tıp Fakültesi YÖK  tarafından ilk yıl için 40 öğrenci kontenjanı verilen Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk yerleştirmede kontenjanını tamamen doldurarak % 100 doluluk oranını yakaladı. 

 

Mardin Tıp Fakültesi öğrenci aldığı ilk yılında büyük başarı gösterdi. 

 

Ülkemiz geneli Türkiye’den Tıp Öğrencisi alan 103 Tıp Fakültesi arasında taban puan yönünden listeye 92. sıradan giriş yaparak 11 Tıp  Fakültesini geride bıraktı.

En yüksek puanı alan öğrencilerin tercihleri göz önünde bulundurulduğunda ise Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’den öğrenci alımı yapan 103 Tıp Fakültesi arasında listeye 81. sıradan giriş yaparak uzun yıllardır öğrenci alan 22 Tıp Fakültesini geride bıraktı.

 

Yüksek Puanlı Öğrencilerin de Tercihi MAÜ Tıp Oldu

 

Henüz öğrenci aldıkları ilk yılda Türkiye geneli en yüksek puan alan öğrencilerin ilk yılındaki Tıp Fakültemize ilgi gösterdiğini ve tercih ettiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, hem taban hem tavan puanlar açısından ilk yıl için önemli bir başarıyı yakaladıklarını söyledi.

Tıp Fakültesinin kuruluşuyla Mardin’de büyük bir heyecan oluşturduğunu hatırlatan Özcoşar, kuruluş gününden itibaren bütün paydaşlarla birlikte yoğun bir çalışma yürüttükleri ve 2 yıl gibi kısa bir sürede gelişim sürecini tamamlayıp öğrenci almaya hazır hele getirdikleri Tıp Fakültesinin öğrenci aldığı ilk yılda yakaladığı bu başarının kendilerine mutluluk verdiğini kaydetti.

 

Özcoşar: Başarı Grafiğini Her Dönem Daha da Yukarılara Taşıyacağız

 

Her dönem bu başarı grafiğini daha ileriye taşıyacaklarını sözlerine ekleyen Mardin Artuklu Ünivesitesi Rektörü Prof.Dr.İbrahim Özcoşar,  bu süreçteki emek ve katkılarından dolayı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici’ye, Dekan Yardımcılarına ve Tıp Fakültesi  akademik kadrosuna teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19