Mardin Tıp Fakültesinin İlk Asistan Doktorları Önlük Giydi

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)’u kazanarak Mardin Tıp Fakültesini tercih eden ve araştırma görevlisi kadrosuyla atamaları yapılan asistan doktorlar beyaz önlüklerini giyerek göreve başladı.

Mardin 28.08.2023 19:17:00 0
Mardin Tıp Fakültesinin İlk Asistan Doktorları Önlük  Giydi

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)’u  kazanarak Mardin Tıp Fakültesini tercih eden ve araştırma görevlisi kadrosuyla atamaları yapılan asistan doktorlar beyaz önlüklerini giyerek göreve başladı.

 

Göreve başlayan asistan doktorlarMardin , Tıp Fakültesi Dekanlığında Dekan Yardımcıları  Prof. Dr. Abdussamet Batur ve Doç. Dr. Hasan Basri Savaş ile bir araya gelerek Tıp Fakültesinin son durumu, asistan eğitim süreci, bilimsel araştırma, eğitim ve klinik hizmetlerin yürütülme usulleriyle ilgili bilgi aldılar.

 

“Acil Tıp”, “Anesteziyoloji ve Reanimasyon” ile “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları” anabilim dallarında ilk aşamada dörder asistan doktor olmak üzere toplam 12 asistan doktor ataması yapıldığını belirten Mardin Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı  Prof. Dr. Abdussamet Batur, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık hizmeti verecek olan doktorların aynı zamanda burada uzmanlık eğitimlerini de alacağını belirtti. 

 

Bu yıl ilk defa lisans öğrencisi de aldıklarını söyleyen Mardin Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı   Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, yeni dönem için araştırma görevlisi taleplerinin artarak devam ettiğini, asistan doktor sayısının artmasının Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültesi için verilecek sağlık hizmetlerinde ilerleme oluşturacağını belirtti.

 

Mardin Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı   Savaş, Mardin sağlık alanı için bir kazanım olan asistan doktorların ayrıca lisans düzeyinde tıp eğitimine de katkı sunacağını ve Tıp Fakültesine prestij sağlayacağını sözlerine ekleyerek görevlerine başlayan asistan doktorlara başarılar diledi.

 

Asistanlar Mardin’de Göreve Yapacak Olmanın Heyecanını Yaşıyor

Beyaz önlüklerini giyerek göreve başlayan çiçeği burnunda asistan doktorlar  da Mardin’de ve kuruluş sürecini hızlıca tamamlayan Mardin Artuklu Üniversitesi, Tıp Fakültesinde hem eğitim görecek olmaktan hem de sağlık hizmetlerine katkı verecek olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

  •  


 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19