MARDİN VALİSİ CENGİZ FİDAN DİKTİ

Mardin Müftülüğünde ağaçlandırma çalışmaları başladı. Mardin Müftülüğü hizmet binası çevresinde boş bulunan alanlara ağaç dikimi yapıldı.

Polisiye Haberler 22.11.2013 14:35:29 0
MARDİN VALİSİ  CENGİZ FİDAN DİKTİ

Mardin Müftülüğünde ağaçlandırma çalışmaları başladı. Mardin Müftülüğü hizmet binası çevresinde boş bulunan alanlara ağaç dikimi yapıldı.

         Müftülükte yapılan ağaç dikim törenine Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Artuklu İlçe Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu İlçe Müftüsü Masum Taşçı ve müftülük personeli katıldı.

         Mardin Valiliğin başlattığı ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde bütün camilerde , Kur’an Kurslarında uygun olan yerlere fidan dikildiğini belirten İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun; Peygamber Efendimiz (sav) “Kıyametin koptuğunu görsen ve elinde bir fidan varsa dik onu.”  Diye buyurarak, ağacın ve ağaçlandırmanın önemine dikkat çekmiştir. Biz de bu buyruğa uyarak, ilimizde, ilçelerimizde, köylerimizde hatta mezralara kadar bulunan bütün cami ve Kur’an Kurslarına ağaç dikimi başlattık. Yaklaşık 2000 fidanın dikildiği bu dönemde gelecek yıl bu sayıyı arttırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” Diye konuştu.

         Kendisi de Müftülük bahçesine bir fidan diken Vali Dr. Ahmet Cengiz Mardin’de büyük bir ağaçlandırma kampanyası başlattıklarını belirterek, bu ağaçların gelecek nesillere bir miras olarak, kalacağını söyledi. Ağaçtan  yoksun bir kent yaşamının düşünülmesini imkansız olduğunu belirten Vali Cengiz; “ bu nedenle bütün Mardin halkını bu kampanyaya sahip çıkmalarını istiyorum.” Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10920,06%0,19
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,03% 0,54
  • GRAM ALTIN

    2452,72% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3936,13% -1,58