Mardin Valisi Demirtaş, 1.Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusunun Startını Verdi
Kızıltepe ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın startını vermesiyle başladı.
Kızıltepe ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın startını vermesiyle başladı.
Vali Mahmut Demirtaş tarafından Tepebaşı Mahallesi Halı Sokağında startı verilen Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu işbirliğinde 5 kilometre halk koşusu, 21 kilometre yarı maraton olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen koşuya yerli yabancı 363 sporcu katıldı. 5 kilometrelik halk koşusuna ise 7’de 70’e onlarca vatandaş katılım sağladı.
Amaç; spora teşvik ve şehrin tanıtımını sağlamak
Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Demirtaş, gerçekleştirilen etkinlikle amaçlarının bir yandan çocukları ve gençleri spora teşvik etmek bir yandan da kentin tanıtımını sağlamak olduğunu belirtti.
İlk defa düzenlenen koşuya sporcu ve vatandaşların yoğun katılımından duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Demirtaş, “Kızıltepe ilçemizde ilk defa düzenlenen yarı maratona hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ciddi katılımın olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Bugün bu etkinliğimizi başlattık inşallah bundan sonra da devamını da getireceğiz. Tek amacımız; hem çocuklarımızı spora teşvik etmek istiyoruz hem de ilimizi en güzel şekilde ülkemizde ve uluslararası düzeyde tanıtmak istiyoruz. Bu etkinliğin ilimizin tanıtımına ciddi bir katkısının olacağına inanıyorum. Kaymakamımız başta olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ise, 72’si kadın 291’i erkek sporcu olmak üzere 363 sporcunun koşuya katılım sağladığını anımsatarak desteklerinden dolayı Vali Demirtaş’a teşekkür etti.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
"MARDİN OKUYOR" YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
2
Doğan Bekin’ suni gübre de Yaşanan tedarik sorununu TBMM'ye Taşıdı
-
3
TBB, 88 BELEDİYEYE 90 HİZMET ARACI HİBE ETTİ
-
4
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
5
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
6
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
7
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
8
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
9
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
10
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
11
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,33% 0,19
-
GRAM ALTIN
6336,97% 1,46
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00



