Mardin Valisi Demirtaş, Çevre Haftası Etkinliklerine Katıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, bu yıl "Sıfır Atık" temasıyla kutlanan Türkiye Çevre Haftası etkinliklerine katıldı.

Mardin 4.06.2022 21:29:00 0
Mardin Valisi  Demirtaş, Çevre Haftası Etkinliklerine Katıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, bu yıl "Sıfır Atık" temasıyla kutlanan Türkiye Çevre Haftası etkinliklerine katıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliklere; Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Murat Süzen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, öğretmenler, öğrenciler, sporcular ve aileleri iştirak etti.

Çocuklarla çevre temizliği yapılmasıyla başlayan programda öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı giysi ve ürünler ilgi odağı olurken film animasyon gösterimi yapıldı, geri dönüşüm sergisi açıldı.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmada, çevre konusunda vatandaşları bilinçlendirmek gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bugün hem dünya bisiklet günü hem de çevre gününü birlikte kutluyoruz. Çevre hakikaten çok önemli bir şey. Son 20 yılda çevre konusunda hükümetimiz çok ciddi adımlar atmıştır. Malumunuz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir anayasası var. Anayasanın 56 maddesinde de herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir diyor. Bu bizim için çok önemli. Bunun hem kanunlarda hem de yönetmenliklerde ve yönergelerimizde çok net bir şekilde belirtilmiştir. Sadece bizim yapmamız gereken vatandaşlarımızı çevre konusunda bilinçlendirmemiz lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin sıfır atık ile ilgili bir projesi var. Bu sıfır atık projesi hem ülkemizde hem dünyada çok ciddi anlamda ilgi gördü. Mardinli vatandaşlarımızdan hem evlerinin çevresini hem de işyerlerinin çevresini çok temiz tutmalarını rica ediyorum. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmamız lazım. Çevrenin bize bir miras olmadığını bir emanet olduğunu ve bu emaneti de çocuklarımıza en güzel şekilde teslim etmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum.” dedi.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Vali Demirtaş, daha sonra geri dönüşüm malzemelerinden çeşitli giysi ve ürünler elde eden öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Geri Dönüşüm Defilesi ile devam eden etkinlikte Manzura Halk Dansları ekibi de halk oyunları gösterisi sergiledi.

Vali Demirtaş, geri dönüşüm konusunda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek geri dönüşüm stantlarını gezerek öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19