MARDİN VALİSİ DEMİRTAŞ'TAN 'ENGELLİLER HAFTASI 'MESAJI

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Mesaj yayınladı.

Mardin 9.05.2021 11:53:00 0
MARDİN VALİSİ DEMİRTAŞ

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mahmut Demirtaş 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Mesaj yayınladı.Vali Demirtai mesajında;

 

“Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Engelliler Haftası' engelli bireylerimizin sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm toplumun bu konuda duyarlılığının arttırılması bakımından büyük önem arz etmektedir.

Engellilik, yalnızca engelli bireyleri veya ailelerini değil, toplumun bütün kesimini yakından ilgilendiren; teşhisten tedaviye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar geniş bir çerçevede ele alınması gereken önemli bir husustur.  Bu hususta bizlere düşen en önemli görev ise engelli kardeşlerimize birer birey olarak toplumun bir parçası olduklarını hissettirmektir.

Ülkemizde son yıllarda engelli vatandaşlarımızın meslek edinip üretken hale gelmesi, toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırıcı çevresel ve mekânsal düzenlemelerin yapılması, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirme imkânlarının sunulması için önemli uygulamalar hayata geçirilmiştir. Bu bağlamda Mardin Valiliği olarak, daima yanlarında olmaya büyük özen gösterdiğimiz engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlayacak tüm çalışmaların destekçisi olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle, engelli vatandaşlarımızın ‘Engelliler Haftası’nı can-ı gönülden kutluyor; tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine esenliklerle dolu bir hayat temenni ediyorum.”ifadelerine yer verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22