MARDİN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ SAVUR İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe de yapılan çalışmaları ve yatırımları incelemek üzere Savur ilçesini ziyaret etti.

Mardin 8.10.2021 11:39:00 0
MARDİN VALİSİ  MAHMUT DEMİRTAŞ SAVUR  İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili   Mahmut Demirtaş Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe de yapılan çalışmaları ve yatırımları incelemek üzere Savur ilçesini ziyaret etti.

 

Savur Kültür Merkezinde, eğitim konusunu daha ileriye taşımak ve İlçenin ihtiyaçlarını tespit etmek için İlçedeki eğitim yöneticileri, muhtarlar ve paydaş kurum yetkilileriyle bir araya gelen Vali Demirtaş, yaptığı açılış konuşmasının ardından muhtarların ve eğitimcilerin taleplerini dinleyerek kendileriyle istişarede bulundu.

 

Ardından Nobel Ödüllü Savurlu Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı evi müzeye dönüştürme çalışmalarımızı yerinde inceledi. Sayın Kaymakamımız Muhammed Kaya evin orijinal hali ve kullanımına ilişkin Sayın Valimize bilgiler verdi.

 

Daha sonra Kaymakamlık makamına geçen Vali Demirtaş, yapılan çalışmalar ve projelerimiz hakkında Kaymakam Kaya'dan brifing aldı.

 

Bazı çalışmaları da yerinde inceleyen Vali Demirtaş, Savur Çayı üzerinde çalışmalarına başladığımız yeni köprü ve yol genişletme çalışmalarımızı yerinde görerek yetkililerden bilgi aldı. Akabinde İlçemizde yapmayı planladığımız modern hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi için alan incelemelerinde bulunup Kaymakamımız/Belediye Başkan Vekili . Muhammed Kaya'dan projeye ilişkin bilgi aldı.

 

Daha sonra Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Mazıdağı ilçesine geçmek üzere  veda ederek Savur ilçesinden ayrıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR

 


25.1° / 13°
  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00