Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’tan 21 Kasım Mardin’in Onur Günü Mesajı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Mardin'in 1O1. Onur Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

21.11.2020 17:45:00 0
Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş’tan 21 Kasım Mardin’in Onur Günü Mesajı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Mardin'in 1O1. Onur Günü dolayısıyla  mesaj yayınladı.Valı Demirtaş mesajında şunları söyledi;

 

''Kasım Mardin’in Onur Günü münasebetiyle Mardinli Hemşehrilerimin bu gurur günlerini tebrik ediyorum.

Hoşgörü ve uygarlıkların beşiği olan, farklı toplumlara ait binlerce yıllık kültür ve medeniyeti harmanlayarak kendine özgü değerlerini oluşturan Mardin, tarihin her döneminde insanlığın odağındaki bir merkez olmuştur.

Bundan 101 yıl önce Mardin, Milli Mücadele döneminde önce ayrılıkçı bir hareket başlatma düşüncesine sahip İngilizler, daha sonra da 21 Kasım 1919 tarihinde Fransız komutan Norman önderliğindeki silahlı güçler tarafından işgal edilmek istenmiştir. Şehrin kendilerine teslim edilmesini isteyen Fransız Komutan’a karşı halk ortaya koyduğu cesaret ve azimle büyük bir direnç göstermiştir. Bu direnç karşısında düşman askerleri şehri terk etmek zorunda kalmıştır. Şehrimize yönelik her türlü tehdit ve işgal düşüncesi çok kısa sürede son bulmuş, şehirdeki kuşatma kan dökülmeden bertaraf edilmiştir. Mardin halkı bu zor günlerde ülkemizin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkarak vatan sevgisinin her şeyden yüce bir sevgi olduğunu göstermiş, her türlü övgüyü ve takdiri hak etmiştir.

Anadolu’nun dört bir yanında verilen kurtuluş mücadelesinde, ülkemizin tüm şehirlerinde olduğu gibi Mardinimizde de milletimizin düşman işgaline müsaade etmemesinden dolayı sevinçli ve gururluyuz.

Devletimiz; demokrasimize, özgürlüğümüze, bağımsızlığımıza, ülkemizin milli birlik ve beraberliği ile bekasına kastetmek isteyen hain odaklara asla geçit vermeyecek, milletçe bir bütün olarak, barış huzur ve kardeşlik içinde aydınlık geleceğe emin adımlarla ilerleyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Mardinimizin Onur Günü’nün 101. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum''Dedi..

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00