MARDİN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ'TAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Mesaj yayınladı.

Mardin 3.12.2020 11:20:00 0
MARDİN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mahmut Demirtaş  “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Mesaj yayınladı.Vali Mahmut Demirtaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

''3 Aralık Dünya Engelliler Günü 1992’den bu yana tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor ve engeli olan vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlatıyor. Engelli kardeşlerimize karşı duyarlılığımızın artmasını sağlayan bu anlamlı günde, tüm vatandaşlarımızı tüm engelleri kaldırmaya davet ediyorum.

Bütün insanları, bütün insanlığı kucaklamayan, tüm insanlara aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insani ve vicdani olamaz. İnsanların birbirini ötekileştirdiği bir ortamda eşitlik ve adalet tesis edilemez. “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” anlayışıyla hareket eden ve insanı “Yaratılmışların en şereflisi” olarak gören bir medeniyetin ve köklü bir geleneğin mensupları olarak bizler; engellerin bu kardeşlerimizin zihinlerinde ve uzuvlarında değil, onları eksik gören kalplerde olduğuna inanıyor, bu bilinci tüm topluma yaymak konusunda gayret göstermeye devam ediyoruz.

Devletimiz, engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Engelli bireylerimizin sosyal ve ekonomik hayata katılarak toplumla bütünleşmeleri ve işgücüne katılmalarını sağlamak adına çok önemli adımlar atmıştır. Şüphesiz engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına dahil etmek, onları destekleyip teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkili ve hızlı bir şekilde yapmak, onların sorunlarını çözmek, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak, sosyal hayata katılımlarında onlara destek olmak hepimizin görevidir. Engelli kardeşlerimizin desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm hemşehrilerimi engellilik konusunda daha sorumlu ve duyarlı olmaya çağırıyor, engelli kardeşlerimize ve kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,43% 0,09
  • EURO

    34,69% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2480,42% 0,76
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00