Mardin Valisi Mahmut Demirtaş'tan “Dünya Sağlık Günü Ve 7-13 Nisan Sağlık Haftası” Mesajı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş “Dünya Sağlık Günü Ve 7-13 Nisan Sağlık Haftası” nedeniyle yazılı Mesaj yayınladı.

11.04.2021 12:47:00 0
Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş

Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş  “Dünya Sağlık Günü Ve 7-13 Nisan Sağlık Haftası” nedeniyle yazılı  Mesaj yayınladı.Vali Mahmut Deirtaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

“Bilindiği üzere, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve bugünü takip eden 7-13 Nisan tarihleri arası da ‘Dünya Sağlık Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

İnsan sağlığının önemi konusunda bilincin artırılması ve sağlık çalışanları ile dayanışmayı amaçlayan bu özel gün ve ardından gelen bu hafta, bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla, önceki yıllara oranla çok farklı bir anlam kazanmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen covid-19; birçok ülkede hızla yayılmış, tüm dünyayı tehdit etmiş ve maalesef tehdit etmeye de devam etmektedir. Bizler, pandemi sürecinde ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak için toplum sağlığına destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımızla salgın ile mücadeleye hız kesmeden devam ediyoruz.

Hayatımızın her anını etkileyen bu süreçte sağlık çalışanlarımız, insanüstü bir özveri ve gayretle mesleğini icra etmenin telaşı içerisinde canla başla çalışmıştır. Koronavirüs salgını, sağlık çalışanlarının ve sağlık sisteminin hayatımızda ne denli önemli bir yeri olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. Sağlık çalışanlarımıza verileceğimiz en büyük destek ‘maske, mesafe ve hijyen’ tedbirlerine maksimum düzeyde uymak ve mümkün olduğunca kalabalık ortamlarda bulunmamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, sağlığımızı ve hayatımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımızın ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü ve akabinde ‘Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlar, sağlık hizmetlerinin yürütülmesindeki özverili gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Tüm Mardinli hemşehrilerime sağlıklı ve mutlu günler dilerim.”dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61