MARDİN VALİSİ MAHMUT DERMİRTAŞ'TAN '19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI' MESAJI

Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş  “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla  Mesaj yayınladı.Vali Demirtaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

Mardin 19.05.2021 09:48:00 0
MARDİN VALİSİ MAHMUT DERMİRTAŞ

Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş  “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla  Mesaj yayınladı.Vali Demirtaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ilk adımı atmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesi, tarihe gömülmek istenen milletimizin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür.

Bilinmelidir ki 102 yıl önce olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizin ve milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğüne kast etme cüretini gösteren odaklarla mücadelemizi aynı azim ve kararlılık sürdürmeye devam edecek; Cumhuriyetimizin ülkemizi ve insanımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma idealini, hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Sevgili Gençler,

İstiklal ve istikbal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ve kutlanması, milletimizin sizlere olan güveninin en büyük göstergesidir. Bu güvenin bir sonucu olarak eşsiz kahramanlıklar ve büyük mücadelelerle kurulan Cumhuriyetimiz de sizlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha ileri noktalara taşımak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için her zamankinden çok çalışmalısınız. Sizlerin; ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, güçlü, dinamik, kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

Malumunuz bu yıl da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı, koronavirüs salgını nedeniyle diğer yıllardan farklı olarak evlerimizde kutluyoruz. Çeşitli kısıtlamalar dâhilinde bayramı bu şekilde evlerimizde kutlamanın burukluğunu yüreklerimizde yaşasak da coşkumuzun, heyecanımızın eksilmemesi gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. İnanıyorum ki bugünleri de kadını erkeği, genci yaşlısı, büyüğü küçüğüyle hep birlikte geride bırakacağız.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızı kurtarmak için canını hiçe sayarak mücadele eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; ülkemizin, milletimizin ve kıymetli Mardinli hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum."dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22