MARDİN VALİSİ MAHMUT DERMİRTAŞ'TAN 'DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ'MESAJI

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” 72.Yıl Dönümü dolayısıyla Mesaj yayınladı.

10.12.2020 13:07:00 0
MARDİN VALİSİ MAHMUT DERMİRTAŞ

Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş  “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” 72.Yıl Dönümü dolayısıyla  Mesaj yayınladı.Vali Demirtaş mesajında şunları söyledi;

 

''10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesi münasebeti ve insan hakları bilincinin tüm dünyada gelişmesi amacıyla her yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi,  tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasını garanti altına almaktadır. Buna göre herkes ırk, din, dil, cinsiyet farkı olmaksızın kanun karşısında eşittir. Buna karşın dünyanın dört bir yanında yaşanan insan hakları ihlalleri, insanlığın en büyük sorunlarından biri olarak ilk sıralardaki yerini korumaktadır. Bu durumun ortaya çıkmasında sözde demokrasi, özgürlük ve insan hakları savunucularının büyük rol üstlendiği tüm dünyanın malumudur. Demokrasi ve insan hakları söyleminde hız kesmeyen bu ülkelerin dünyada en çok kan ve gözyaşına sebep olan ülkeler olması da işin en üzücü tarafıdır.

Tarih boyunca farklı kültürlere kucak açarak dünyada barış kültürüne önemli katkılarda bulunan ülkemiz; gerek Birleşmiş Milletlerin kuruluşunda, gerekse İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünde öncü ülkelerdendir. Ülkemiz, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”ne 6 Nisan 1949’da imza atarak bu husustaki duyarlılığını ortaya koyan ilk ülkelerden biri olmuştur. Bu tutum, devlet ve millet olarak insan hakları ihlallerine karşı duruşumuzu ve insanlığın ortak değerlerini birlikte koruma irademizi de açık ve net bir biçimde göstermiştir.

Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen düzenlemelerle, insanımızın demokrasi ve özgürlük sınırlarının geliştirilmesi ve genişletilmesi sağlanmıştır. Ülkemiz, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ruhuna uygun şekilde, tarihinden ve kadim değerlerinden ilham alarak, önümüzdeki dönemde de vatandaşlarının özgürlük alanlarını genişletmeye devam edecektir.

Bizler de Mardin Valiliği olarak tüm çalışmalarımızı insan odaklı bir anlayışla sürdürüyoruz. İlimizde insan haklarının, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin insan onuruna yakışır bir biçimde kullanılabilmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz. İnsanımızın uluslararası standartlarda hak ve özgürlüklerini kullanması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. İlimizde insan hakları alanında tüm vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu, engeli olan kardeşlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri ve daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları için çalışmalarımız devam edecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün ve takip eden hafta içerisinde kutlanan İnsan Hakları Haftası’nın tüm insanlığa, milletimize; barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerimin bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.''Dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00