MARDİN VALİSİ TAŞKESEN`DEN AÇIK HAVADA HALAY!

Yarın İstanbul Feshanede başlayacak MARDİN TANITIM GÜNLERİ`ne dikkat çekmek için yapılan Kortej Yürüyüşü sırasında,Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ve istanbuldaki STK Yöneticileri Halay çekerek,İstanbulluların büyük ilgisini topladı.

Mardin 4.02.2015 22:32:00 0
MARDİN VALİSİ TAŞKESEN`DEN AÇIK HAVADA HALAY!

Yarın İstanbul Feshanede başlayacak MARDİN TANITIM GÜNLERİ`ne dikkat çekmek için yapılan Kortej Yürüyüşü sırasında,Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ve istanbuldaki STK Yöneticileri Halay çekerek,İstanbulluların büyük ilgisini topladı.

İstanbul Beyoğlu Öğretmenler Evi’nde düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Mardin Dernekleri Federasyonu (Mardinfed) Başkanı İbrahim Biter, İstanbul’dan Mardinlilerin birlik ve beraberlik içinde yaşamlarını uyumlu bir şekilde devam ettiklerini tüm dünyaya ilan edeceklerini söyledi. 

Feshane`de 5 Şubat 2015`te başlayacak "Mardin Tanıtım Günleri" için tüm hazırlıklar tamamlandı. Geçtiğimiz Ocak Ayında Uluslararası EMİTT Fuarı`na katılan Mardin Valiliği şimdi de İstanbul Feshane`de düzenlenecek tanıtım günleri etkinliği için yapılan basın toplantısı`nın ardından İstiklal Caddesinde kortej yürüyüşü yaptı.

İstiklal Caddesinde Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Müftü Mahsum Taşçı, Mardin Deyrulzafaran Metropoliti Saliba Özmen, Dünyanın en uzun insanı Sultan Kösen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Mardinfed Başkanı İbrahim Biter, Marev Başkanı Fehmi Tahincioğlu ile İstanbul`da bulunan çok sayıda Mardinli sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Mardinlilerin katıldığı kortej yürüyüşü öncesi izleyicilere Mardin`in yerel tatlısı "Harire" ikram edildi.

Amaçlarının, insanda iz bırakan bir şehir olma özelliği bulunan Mardin`i, İstanbullulara ve bütün dünyaya tanıtmak olduğunu belirten Vali Taşkesen "Açık hava müzesi olmasının yanında bir çok kültürü bağrında barındıran, ruhunu kaybetmeyen Mardin`i bir dünya şehri olan İstanbul`da yaşayan vatandaşlarla buluşturmayı arzuladık. Buradaki vatandaşların da dünyaya Mardin`in sevgi, barış ve ibret penceresinden bakmalarını istedik. Mardin, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra dünyanın en uzun insanını da topraklarından çıkardı" şeklinde konuştu.

Müftü Mahsum Taşçı ve Mardin Deyrulzafaran Metropoliti Saliba Özmen ise Mardin`in içinde yüzyıllardır beslediği birlik ve kardeşlik pınarının dünyaya örnek olduğunu, Mardin`de acıların, kederlerin ve mutlulukların hiçbir ayırım gözetilmeden ve dayanışma içerisinde paylaşıldığını vurguladılar.

Guinness Rekorlar Kitabına göre "Dünya`nın en uzun insanı" ünvanına sahip Mardinli Sultan Kösen de "yeryüzünün en büyük ellerine" ve “yeryüzünün en büyük ayaklarına" sahip olduğunu belirterek kendisini "Mardin`in Eyfel Kulesi" olarak tanımladığını söyledi. Dünyanın en güzel şehri Mardin`de yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Kösen, herkesi Feshane`de düzenlenecek etkinliklere davet etti.

Daha sonra Mardin`in yöresel halk oyunları eşliğinde tarihi Tünele doğru yürüyen topluluk, İstanbulluları Feshane`deki etkinliğe davet etti.


5 Şubat Perşembe günü saat:12.00`de başlayacak olan etkinlik 8 Şubat Pazar Gününe kadar çeşitli konser ve kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapacak.


İstanbulda bulunan Mardinli Sanatçıların da katılımı ile  saat 12:30 / 13:00 arası MARDİNFED öncülüğünde , Mardin Valisi Mustafa Taşkesen Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter,İstanbul Mardinliler derneği Başkanı Ahmet Fuat Bodur,, Mardin Müftüsü, Mardin Deyrulzafaran Metropoliti, İlçe Kaymakamları, Dünyanın En Uzun İnsanı Sultan Kösen İstanbuldaki Mardin STK`larının yanısıra bir çok sanatçı ve Mardinseverin katıldığı , Feshane Mardin Tanıtım Günlerine Davet amacı taşıyan   GALATASARAY LİSESİ ÖNÜNDE toplanılıp Tünele doğru yürüyen Kalabalık istanbullu vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Kortej Yürüyüşüne katılan ve Dünyanın en uzun adamı olarak Guınness Rekorlar Kitabına adını yazdıran Mardinli Sultak Kösen`e İstanbul Basını ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu.



ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19