MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN DARGEÇİT İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, çeşitli ziyaretler ve ilçede yapılan hizmetlerde incelemelerde bulunmak üzere Dargeçit İlçesini ziyaret etti.

Mardin 20.08.2024 13:02:00 0
MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN DARGEÇİT İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, çeşitli ziyaretler ve ilçede yapılan hizmetlerde incelemelerde bulunmak üzere Dargeçit İlçesini ziyaret etti.

Vali Akkoyun ilk ziyaretini Dargeçit Kaymakamlığına yaptı. Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Dargeçit Kaymakamı olarak atanan Kaymakam Muhammed Enes İpek'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak görevinde başarılar diledi. Vali Akkoyun daha sonra Dargeçit Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren kurumları ziyaret ederek görevi başındaki personeller ve vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Vali Akkoyun Başkanlığında, Dargeçit Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Vali Yardımcısı Osman Çelikkol, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ve ilgili Güvenlik Birim Amirlerinin katılımıyla genel Asayiş ve Güvenlik konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

 

TARİHİ DARGEÇİT ÇARŞISI, TARİHİ DOKUSUNA KAVUŞTURULDU

 

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun daha sonra beraberindeki Dargeçit Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Vali Yardımcısı Osman Çelikkol ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök ile birlikte, Dargeçit İlçesinde devam eden “Mardin Dargeçit Sokak Sağlıklaştırma Proje Yapımı” çalışmalarında inceleme ve denetimlerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 yatırım programı kapsamında yapılan Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında tekrar tarihi dokusuna kavuşturulan Tarihi Çarşı’da yapılan çalışmalar hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök ile görevliler tarafından Vali Akkoyun'a bilgi verildi.

Burada açıklamalarda bulunan Vali Akkoyun, yaklaşık 400 yıllık Dargeçit Tarihi Çarşı'sının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan proje ile tarihi dokusuna kavuşturulduğunu söyledi.

Vali Akkoyun şöyle konuştu; "Burası yaklaşık 400 yıllık Tarihi bir Çarşımız, zaman içerisinde iş yerlerinde bozulmalar ve yıkıntılar meydana gelmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Kaymakamlığımız, Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğümüz ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce gerekli fizibilite, proje ve ihale çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 400 yıllık Tarihi Çarşı’mızda bulunan 4 sokağımızda Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları yapıldı. 65 dükkanımızda restorasyon çalışmaları tamamlanarak Tarihi Çarşı’mız, tekrar tarihi dokusuna kavuşturuldu. İnşallah 2 hafta içerisinde burada iş yeri olan vatandaşlarımız ve esnaflarımız dükkanlarına kavuşacaklar. Tarihi Çarşı’mızın faaliyete geçmesiyle Dargeçit ilçemizin ticaretine ve istihdamına çok ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum.

Tarihi Çarşı’mız hem tarih dokusu hem de bu güzel ortamı ile Dargeçit ilçemizin güzelliğine güzellik katacaktır. Bu çalışmalarımız aynı zamanda devletimizin tarihi yapılarımıza ne derece önem verdiğini göstermesi açısından da çok çok önemlidir. Bu vesileyle Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, Kaymakamlığımıza, Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.

Dargeçitli vatandaşlarımızın yaşadıkları ilçede mutlu ve huzurlu olabilmeleri için gerek güvenlik tedbirleri gerek huzur ortamının devamı gerekse de iş ve istihdam ortamının artırılması ve gerek kamu yatırımlarının ilçemize kazandırılması noktasında bizler Mardin Valiliği olarak her zaman Dargeçit ilçemize özel önem veriyoruz, bundan sonra da bu özel önem ve ehemmiyet vermeye devam edeceğiz. Çalışmalarımız, projelerimiz şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. Böyle güzel günlerde, vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde çalışabilecekleri, ziyaret edebilecekleri ve gezebilecekleri bir mekân olmasını diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun, Midyat Caddesi ve Turgut Özal Caddesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek talep ve önerilerini dinledi, vatandaşlarla hasbihal etti.

Sayın Valimiz, beraberindeki Dargeçit Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Vali Yardımcısı Osman Çelikkol, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ve İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen ile birlikte, trafik kazası sonucu vefat eden Güvenlik Korucusu Ayetullah Kaya'nın taziyesine katılarak, ailesine başsağlığı dileklerinde bulundular.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/DARGEÇİT

 


 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor