MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Mardin Valisi . Tuncay Akkoyun 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı Mesaj yayınladı.

Mardin 29.08.2023 12:48:00 0
MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN

Mardin Valisi  . Tuncay Akkoyun  30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla  yazılı Mesaj yayınladı. Vali Akkoyun mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

‘’30 Ağustos 1922 tarihi, aziz milletimizin hiçbir şekilde zillet ve esareti kabul etmeyeceğini, hür yaşama isteğini her vaziyette devam ettireceğini tüm dünyaya güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır.  

Bugün, necip milletimizin canından kıymetli bildiği vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirip Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdelediği Büyük Taarruz Zaferi’nin 101. yıl dönümünü kutlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz.

Bundan tam 101 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz, tek vücut olarak birliğini, bütünlüğünü, kalkınmasını, huzuru ve güvenliğini hedef alan bedbahtları, engin feraseti ve sarsılmaz cesaret ve azmiyle, gerektiğinde canını ortaya koyarak bertaraf edeceğinden hiç kimsenin şüphe olmasın.

Güçlü devlet geleneğimiz ve medeniyet tasavvurumuzun aydınlığında, milletimizin karakterinde var olan güçlü iman ve vatan sevgisiyle, 101 yıl önceki sarsılmaz ruhla Türkiye Yüzyılı'nda tüm dünyaya karşı her alanda istikrarlı mücadelemiz, kutlu hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

30 Ağustos Zafer Bayramı, sadece geçmişimizi anmak için değil, aynı zamanda geleceğe olan inancımızı tazelemek için de bir fırsattır. Bugün bizlere düşen, birlik ve beraberlik bağımızı diri tutarak her alanda daha da güçlü bir Türkiye için durmadan çalışmaktır.

Bu özel günde, Türk milletinin bağımsızlık ateşini her daim yüreğinde taşıdığını bir kez daha hatırlatmak ve gelecek nesillere bu büyük mirası aktarmak en büyük görevimizdir. Her daim Çanakkale şuuru ve ruhuyla, ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımızın daha ileri gitmesi için var gücümüzle çalışmak en önemli vazifemizdir.

Bizlere bu büyük zaferi, kıvanç ve mutluluğu bahşedenleri hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. 30 Ağustos şanlı zaferimizin 101. sene-i devriyesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Tüm Hemşerilerimin, 101. yılını idrak ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum'' Dedi..

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19