MARDİN VE BATMANDA KÖY YOLLARI KAPANDI

Gündem 12.12.2013 07:58:34 0
MARDİN VE BATMANDA KÖY YOLLARI KAPANDI

Mardin`de dün sabah saatlerinde aniden yağan Yılın ilk kar`ı Mardin  merkez ve ilçelere bağlı 80 köy ve 20 mezranın yolununun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Karayolları ve İl Özel İdare`ye bağlı araçlar Mardin`de kapanan yolları açmak için uğraş veriyor. Mardin`in yüksek rakımlı yerleşim alanlarından Savur, Midyat, Dargeçit ve Mazıdağı ilçelerinde artan kar kalınlığı nedeniyle köy yolları ile ulaşım bağlantısı kontrollü bir şekilde sağlanmaya çalışılıyor.Yetkililer Kar yağışının önümüzdeki günlerde de aralıklarla süreceğini ve hafta sonunda kar yağışının azalmaya başlayacağını açıkladı.

Batman`da da  etkili olan kar yağışı nedeniyle 260 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Batman İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü Sait Öner, karla mücadele ve yol açma çalışmalarına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezi ve 5 ilçede kar yağışının halen etkili olduğunu belirterek, 260 köy ve bir o kadar mezra yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Gercüş ilçesine bağlı Vergili ve Koçaklar köyü yolunda mahsur kalan 3 araçtaki 20 vatandaşın kurtarıldığını dile getiren Öner, bunlardan bir kısmını köye, bir kısmını da Gercüş öğretmenevine yerleştirdiklerini bildirdi.

Öner, Batman merkez Bayraklı ve Beşiri ilçesine bağlı Doğankavak köyü arasında mahsur kalan 15 araç ile Beşpınar bölgesinde mahsur kalan bir aracı da kurtardıklarını söyledi. Batman il genelinde 90 personel ve 36 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarının 24 saat aralıksız yapıldığını ifade eden Öner, kent merkezindeki Memur-Sen TOKİ, Güvercinlik ve Kanatlı köy yolunda bazı araçların mahsur kaldığını, vatandaşlara ulaşmak için gerçekleştirilen çabaların sürdüğünü bildirdi.

Yurdun büyük bölümünde etkisini artıran kar ve tipi sebebiyle ulaşımda olduğu kadar eğitimde de aksamalar meydana geldi.

Diyarbakır`ın merkez ilçelerinde, Van`ın merkez ve köylerinde, Batman`ın merkez ve köyleri ile Sason ve Gercüş ilçelerinde, Mardin`in Nusaybin, Adıyaman`ın Sincik ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


Anahtar Kelimeler:
25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00