``MARDİN YAPILAN HİZMETLERLE ÇAĞ ATLADI``

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç`a verdiği Özel Demeçte görev yaptığı 4 yıllık sürede Vaad Ettiğimizden Daha Fazlasını Yaptık``Dedi.

Polisiye Haberler 13.01.2014 13:00:09 0
``MARDİN YAPILAN HİZMETLERLE ÇAĞ ATLADI``

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç`a verdiği Özel Demeçte görev yaptığı 4 yıllık sürede:`` Vaad Ettiğimizden Daha Fazlasını Yaptık``Dedi.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu 4 Yıllık İcraatlarını şöyle sıraladı:

 Katı Atık Depolama ve Berterafı Tesisleri : 

Zeytinli Köyü yakınlarında 70 dönüm arazi üzerine kurulan tesislerden 26 ilçe ve belde belediyesi  faydalanıyor.30 yıllık çöpü depolayacak kapasitesi olan tesisler , Mardin’e şu ana kadar yapılan en büyük çevre yatırımı olma özelliğini taşıyor.Günde 300,  yılda ise yaklaşık olarak 100 bin ton çöp dökülen tesislerin faaliyete geçmesiyle 40-50 yıla kadar Mardin’in çöp sorunu kalmamış oldu.

 SİT ALANI ALT YAPI ÇALIŞMALARI (KANAL +İÇMESUYU)

 En son 1950 yılında döşenen 60 yaşında ki  su ve kanalizasyon şebekesinin tamamı yenilendi.Mardin’in coğrafi özelliği nedeniyle dar ve dik sokaklarda çok zor şartlar altında sürdürülen çalışmalarda 120 kilometre uzunluğunda su ve kanalizasyon borusu döşendi.Hastalık saçan;  çürümüş paslanmış asbest, pik ve demir boruların yerine 80 yıl ömrü olan polietilen ve korige boru kullanıldı.

Telekom ve Tedaş kablolarının da yer altına alındığı sokaklar son olarak tarihi dokuya uygun Kayrak (ferş) taşıyla döşendi.

 

TARİHİ DÖNÜŞÜM PROJESİ;

Mardin’î betonun çirkinliğinden kurtarıp tarihi aslına döndürmeyi hedefleyen Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında şu ana kadar  140 ‘a Yakın Bina veya eklenti Yıkıldı.Yıkılması hedeflenen 700 bina daha var.Evleri yıkılan vatandaşlara TOKİ’nin Mardin’ yapacağı 1423 konuttan verilecek.

MEZBAHANE

 

İstasyon Mahalles Çiftlik Köyü yolu üzerinde; 19 Dönüm alana kurulan 350 hayvan kesim kapasiteli mezbahane bölgenin en modern mezbahanesi olma özelliğini taşıyor.Monoray sistemli mezbahanede etler kesilirken yerle temas etmiyor.Çift veteriner denetiminden geçen etler vatandaşların sofralarına sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ulaşıyor.

  • Ø HAYVAN BARINAĞI

Eryeri Köyü yolu üzerinde 17 dönüm arazi üzerine kurulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi 350 hayvan kapasiteli…Barınağa gelen sokak köpekleri; tedavileri yapılıp kısırlaştırıldıktan sonra  doğal ortamlarına bırakılıyor.

 Ø SEMT SPOR SAHALARI

 Yenişehir Mahallesi’nde  Basketbol, Diyarbakırkapı Mahallesi’nde futbol sahası kuruldu.Gençlerimiz spor yaparak vakitlerini değerlendiriyor.

 İTFAİYE BİNASI YAPILDI

Yangın ve benzeri olayları daha hızlı ve etkin müdahele edebilmesi için İtfaiye Müdürlüğümüz yeni bir bina yapıldı.

  TOGEM (Şefkat Eli Derneği) İDARİ BİNASI

Yaptığı yardımlar, etkinlikler ve icraatlarla Mardin halkının gönlüne taht kuran Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) idari binasına kavuştu

   Ø BABUSOR TAZİYE EVİ

Acılar paylaşıldıkça azalır, vatandaşlarımız  taziyelerini rahat bir ortamda gerçekleştiriyor.

  • Ø BABUSOR KADIN MAHALLE KONAĞI

Özellikle kadınlarımızın; el sanatları, okuma kursları ve çeşitli etkinliklerle vakitlerini geçirmeleri için Mahalle Konağı hizmete girdi.

 34 MİLYONLUK İŞÇİ ALACAĞI;

25 Yıldır Biriken 30 trilyon işçi  alacağı ödendi.Mardin ve Mardin Belediyesi’nin kanayan yarası, şehrin ve belediyenin önünü tıkayan işçi alacakları sorunu tamamen çözüldü.310 işçinin 25 yıldır biriken yaklaşık 27 trilyonluk alacakları tamamen ödendi. 52 İşçi haciz davalarını çekmedikleri  için onlarla uzlaşma sağlanamadı. Uzlaşma sağlanması durumunda bunlara da peyder pey ödeme yapılacaktır.

            Ø BELEDİYE FİZİKİ TESİS ALANI (GARAJI)

Tüm araçların tek bir noktada toplandığı, bakım ve onarımlarının yapıldığı Belediye Fiziki Tesis Alanı 22 dönüm alana kuruldu. 250 araç kapasiteli tesislerde;  6 depo, 1 fabrika binası, 1 araç bakım ve onarım binası alanı bulunmakta.

          EVLENDİRME DAİRESİ

Yılda ortalama 1000 nikahın kıyıldığı Mardin’in ilk evlendirme dairesi.250 kişilik salonu, gelin odası ve yeşil alanıyla göz dolduruyor. Küçük çaplı konferanslarda yapılabilecektir.

  Ø OTO-GAR

Mardin’in ilk otogarı.Yıllık 60 bin araç ve 500 bin yolcu kapasiteli.Şehirlerarası  otobüsler ile ilçe minibüsleri tek bir noktada toplanacak.45 dönüm arazi  üzerine kurulacak olan otogar Ekim-2013 tarihinde tamamlanacak.

 Ø PARK VE YEŞİL REAKRASYON ALANLARI;

 Yaklaşık olarak 100 bin metrekare alana kurulu 11 park yapıldı.

 Muammer  Güler  Parkı)

Furkan  Doğan  Parkı 

Akasya  Parkı

Hilton  Parkı

Karayolları  Parkı

 Musa  Anter  Parkı

 

Ataşehir  Parkı

Adliye  Parkı

Babessor  Parkı 

              Necmettin Mahallesinde ki  park

             Karayolları Mesire Alanı

 Henüz  yapım  aşamasında  olan,  Recep  Tayyip  Erdoğan  Parkı  ------- (30 bin metre kare)

  Ø YENİ YERLEŞİM BÖLGELERİNDE ALTYAPI;

Özellikle Yenişehir bölgesinde yaklaşık olarak 75 kilometre uzunluğunda su ve kanalizasyon çalışması yapıldı

 PARKELENDİRME ÇALIŞMASI; (

Mardin’in 24 mahallesinde; 550 bin metrekare , ortalama 100 kilometre uzunluğunda kilitli parke taşı döşendi.

   AKOS (AKILLI KENT SİSTEMİ ÇALIŞMASI);

Proje kapsamında 19 kişiden oluşan 5 ekip Mardin’de ki tüm taşınmazları ve hane içinde yaşayanlarla ilgili bilgileri kayıt altına alma işlemini bitirdi.

  1. CADDE ALTYAPISI + KALDIRIM VE YOL ÇALIŞMASI;

Birinci Cadde`de her biri 2 bin 700 metre uzunluğunda yağmur, kanalizasyon, su şebekesi olmak üzere toplam 12,5 kilometre uzunluğunda 5 hat döşendi.Üç kilometre uzunluğunda ki caddeninbazalt taşı döşeme ve kaldırım çalışmaları tamamlandı.Telekom ve tedaş kabloları yer altına  altındı.

 BELEDİYE ARAÇ PARKI

 Aracı olmayan belediyeye; kırıcı, vidanjör,kepçe, silindir, kamyon gibi 30  araçlık bir araç  parkı kazandırıldı.

     KALENİN ASKERİ TESİSLERDEN BOŞALTILIP TURİZM’E KAVUŞTURULMASI; 

          (VALİLİĞİN AÇTIĞI PROJE İHALESİ BİTTİ. PROJE ÇİZİM ÇALIŞ MALARI SONA 

          ERDİ. YAPIM İŞİ İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI 

          KALENİN TAHLİYESİ İÇİN KÜLTÜR BAK. YAZI YAZDI.)

 SİT ALANINDA ALT YAPISI BİTEN YERLERİN KAPATILMASI / BETONLANMASI/TAŞ DÖŞEME İŞİ;  

Altyapısı Tamamlanan sokaklar da TEDAŞ ve TELEKOM kabloları yer altına alındı.Sokaklar Mardin’in tarihi dokusuna uygun Kayrak (ferş) taşıyla döşendi.

Yapılan 4 yıllık icraatları,Mardin`in çağ atlaması ve yıllardır ihmal edilmişliğinin,Gerekçelerini ortadan kaldırmak için Tüm Ekibi ile birlikte can siparene çalışmalar yürütüldüğünü Bunun takdirini Mardinli vatandaşların yaptığını belirtti.

  

ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER

 


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61