Mardin Zeytin Çalıştayı Online Yapıldı

Derik Zeytini Fizibilite Projesi" kapsamında “Mardin ve Yöresinde Zeytincilik Sorunları ve Çözüm Önerileri” temalı “Mardin Zeytin Çalıştayı” internet aracılığıyla online olarak gerçekleştirildi.

Mardin 29.06.2021 08:46:00 0
Mardin Zeytin Çalıştayı Online Yapıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Derik Belediyesi ortaklığıyla yürütülen, Ajansımız tarafından desteklenen "Derik Zeytini Fizibilite Projesi" kapsamında “Mardin ve Yöresinde Zeytincilik Sorunları ve Çözüm Önerileri” temalı “Mardin Zeytin Çalıştayı” internet aracılığıyla online olarak gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından düzenlenen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ajansımız, Derik Belediyesi ve Derik Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün katkı sağladığı çalıştay Covid-19 Salgını tedbirleri kapsamında video konferans yoluyla yapıldı. Çalıştayın amacı, zeytincilik faaliyetlerinin bölgede yayılmasına ilişkin strateji ve hedeflerin belirlenmesidir. Bununla beraber zeytincilikle ilgili Mardin ve Yöresinde mevcut durumun analiz edilerek zeytin üretimi, işletilmesi ve ticaretine ilişkin sektörün yörede geliştirilmesidir.

Çalıştayda konular dört ana başlıkta ele alınmıştır. Bunlar “Mardin ve Yöresinde Zeytin Üretiminin Artırılması” - “Mardin ve Çevre İllerde Sofralık Zeytin Üretme Olanakları” - “Ulusal ve Yerel Düzeyde Yüksek Kalitede Zeytinyağı Üretim Kapasitesinin Artırılması” - “Zeytin ve Zeytinyağında Devlet Destekleri, Örgütlenme ve Markalaşma” şeklinde olmuştur.

Bu konular için oluşturulmuş dört farklı grup çalışması yürütülerek her grup çalışması 8-10 kişilik ekiple yapılmıştır. Grup çalışmasında konunun uzmanı 2-3 katılımcının sunumlarının ardından grup çalışması sırasında gelişen görüş ve fikirler tartışılarak somut öneriler haline getirilmesi sağlanmıştır.

İki gün süren çalıştayın ardından, dört farklı oturumla ilgili Mardin ve yöresinde zeytincilik sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir çalıştay raporu hazırlanacaktır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


17.9° / 9.4°
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55