MARDİN'DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ COŞKU İLE KUTLANDI

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programlarına Katıldı

Mardin 19.03.2022 13:08:00 0
MARDİN

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107.Yıl dönümü vesilesiyle çeşitli programlara katıldı.


Mardin Garnizon Komutanlığı Selen Kışlası Şehitlik Anıtında düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Vali yardımcıları, Kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile halkın katılımı ile tören düzenlendi.


Törende, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu. İl Müftü Vekili Musa Çiftçi tarafından şehitler için dua edildi, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.


Vali Mahmut Demirtaş, 18 Mart Şehitlik İmza Defterini imzaladı ve mesajında şu ifadelere yer verdi: “Aziz Şehitlerimiz, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir azim ve kararlılıkla yürütülen büyük mücadelenin tüm mazlum milletlere örnek olacak muhteşem bir zaferle taçlandırıldığı ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla daima şükran ve minnetle andığımız siz kıymetli şehitlerimizin manevi huzurunuzdayız. 


Sizler; vatan, millet, bayrak ve inancınız uğruna en değerli varlığınız olan canınızı hiç düşünmeden feda ederek, yüce dinimizce bir insanın yükselebileceği en yüksek mertebe olan şehadet makamına ulaştınız. Vatanınıza ve milletinize duyduğunuz derin sadakat ve bağlılığınızla, hür ve bağımsız yaşama arzumuza ilham kaynağı oldunuz. 


Bizler de sizlerin kanlarıyla sulanan bu kutsal vatan topraklarını, aynı duygularla korumak, sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakmak için şanlı tarihimizden aldığımız bilinçle, müreffeh Türkiye yolundaki hedeflerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 


107. yıl dönümünü kutladığımız ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’miz ile birlikte şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi, Çanakkale Zaferi’mizin kahramanlarını, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gözlerini kırpmadan bu vatana seve seve canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 


Ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun.”


Selen Kışlası’nda düzenlenen törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde de program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’anı Kerim tilaveti, öğrenciler tarafından hazırlanan ve Çanakkale türkülerinden oluşan müzik dinletisi ile devam etti. Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı gösteri ile program son buldu.


Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen program sonrası Şehit ve Gazi yakınları onuruna düzenlenen yemekte şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelen Vali Demirtaş burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında: "Bildiğiniz üzere devletimiz ve hükümetimiz, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak adına düzenlemeler yapmaya devam etmektedir. Bizler de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip ediyoruz. 


Kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Daha önce ifade ettiğim bir hususu, bir kez daha altını çizerek hatırlatmak istiyorum: 


Kardeşlerim, bizler, 7 gün 24 saat sizlerin derdine derman olmak, sıkıntılarınıza çözüm üretmek, sevinçlerinizi paylaşmak için hazırız. Unutmayınız ki bu toprakları bizlere vatan yapanlara, onların yakınlarına ve kahraman gazilerimize hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı. 
Ardından Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte tüm masaları tek tek gezerek şehit ve gazi yakınlarıyla yakından ilgilenerek hal hatırlarını sordu.


Mardin Valisi Mahmut  Demirtaş günün sonunda Eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte 15 Temmuz Gazisi Halil Algan’ı evinde ziyaret ederek bir müddet hasbihal etti, sağlık ve sıhhat dileklerini iletti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40