Mardin`de 2013-2014 Yılı Umre Kayıtları Başladı

Mardin`de 2013-2014 Yılı Umre Kayıtları Başladı

Polisiye Haberler 30.11.2013 22:29:33 0
Mardin`de 2013-2014 Yılı Umre Kayıtları Başladı

Mardin’de 2013-2014 yılı Umre Kayıtları Başladı.

 

         Mardin Müftülüğünden alınan bilgilere göre, bu yıl Umre bedeli 900 Euro olarak belirlendi. Umreye gitmek isteyen vatandaşların müftülüklerden internet sitesinden gerekli bilgileri alabilecekleri ifade edildi.

         Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Umre kaydında takip edilecek yolu şöyle açıkladı.

 

Umre Yolcuları;

Umre Broşürlerimizden, İl veya ilçe Müftülüklerimizden veya internet adresimizden kendilerine uygun Umre Programını belirlemeleri gerekmektedir.

Seçmiş olduğu umre turunda; 2 veya 3 kişilik oda tercihinin yanında bulunan Banka Kodu ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek bu tura ait umre ücretini yatıracaktır.

Mekke ve Medine’deki otellerin yapısı gereği 3 kişilik odalarda kısıtlama olduğundan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bu yıl 3 kişilik odalara sınırlama getirilmiştir.

Dolayısıyla Bankalara da umre ücreti yatırma esnasında 3 kişilik oda tercihine ait BANKA

KODU nu verdiğinizde sizlere Tur Dolu deniliyorsa lütfen 2 kişilik oda tercihini deneyiniz. o turda seçtiğiniz otelin 3 kişilik oda tercihi dolmuş ama 2 kişilik oda tercihinde yer bulunma ihtimali yüksektir.

Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacaktır. Umre yolcuları kendileri, eş, çocuk veya diğer akrabaları için ücretlerini TC Kimlik numarasıyla birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekmektedir.

 Bankaya ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın müftülüğümüze giderek veya

http://hac.diyanet.gov.tr adresinden İnternet ortamında kaydını yapabilecektir.

 Kayıtlarını internet ortamında yapacaklar; TC Kimlik numaraları ile birlikte bankaya ücretini yatırdıkları her bir fert için ayrı ayrı kayıtlarını gireceklerdir.

 İnternetten kaydını yaptıran umrecilerimiz son müracaat tarihine kadar internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen umre yolcuları; kayıt yaptırdıkları il veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek bu değişiklikleri gerçekleştirebilirler.

Kayıt yaptırdıktan sonra Müftülüklerden alacakları “2013-2014 Yılı Umre Kayıt Formu” nu doldurularak aşağıdaki belgelerle birlikte ilgili müftülüğe teslim edilecektir.

a-Geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport,

b- Ücretin yatırıldığını gösterir banka dekontu,

c- Aşı Kartı,

d- 45 yaşından küçük olup eşleriyle beraber gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,

e- 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı), birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülüklerden temin edecekleri örneğe uygun noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname, Bu belge (Suudi Arabistan

Büyükelçiliği’nden / Konsolosluğu’ndan vize almak için) geçerlidir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79