MARDİN`DE OKULLARA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI ÇALIŞTAYI

İlk Okuma Yazma Hazırlık Eğitimi Taslak Planı'nın” tanıtımı Mardin'de gerçekleşti.

Mardin 30.09.2014 15:41:18 0
MARDİN`DE  OKULLARA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI ÇALIŞTAYI

“İlk Okuma Yazma Hazırlık Eğitimi Taslak Planı’nın” tanıtımı Mardin’de gerçekleştirilen bir toplantıda  gerçekleşti.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi” Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konuldu.
Sözleşme makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi(MFİB) olan projeye IBF International Consulting (Belçika) liderdiğindeki konsorsiyum teknik destek sağllıyor.

Projenin amacı; 12 yıllık zorunlu eğitimin ilk 8 yılına yönelik olarak İlkokul ve Ortaokul kademesinde okula devam oranlarını artırmaktır. 21 Ekim 2013’de resmi olarak başlamış ve 24 ay sürecektir.

Projenin pilot illeri Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’dır. Mardin ve Van’da bölge ofisleri kurulmuştur.

Proje kapsamında, akademisyenler tarafından hazırlanmakta olan İlk Okuma Yazma Hazırlık Eğitimi Taslak Planının pilot illerdeki uygulayıcılara tanıtılması amacıyla Mardin Yay Grand Otel’de yapılan çalıştay 29 Eylül 2014 tarihi itibarıyla başlamıştır ve üç gün sürecektir.

Çalıştaya, Milli Eğitim Bakanlığından üst düzey temsilciler, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü ve proje eş uzmanları, projenin tüm pilot illerindeki ilkokullardan 1nci sınıf öğretmenleri, Proje Mardin Bölge koordinatörü ve proje teknik destek ekibi çalıştaya katıldı.

Mardin’de gerçekleşen çalıştayın Açılış Konuşmasını Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlut KUNTOĞLU yaptı. Mardin İl Milli Eğitim Müdürü KUNTOĞLU yaptığı açılıuş konuşmasında Mardin ilinde bir çok projeyi başarıyla uyguladıklarını ve İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi’nin de aynı şekilde başarıyla tamamlanması için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini bildirdi.

Ardından, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü AR-GE ve Projeler Daire Başkanı Zeynep ÖÇGÜDER projenin çıkış amacı ve uygulamasına yönelik kısa bilgilendirmede bulundu. Sayın ÖÇGÜDER temel eğitimde okullulaşmada %99’lara varan orana yaklaşılmasına rağmen çocukların sistemde tutulmasında bir takım engellerle karşı karşıya kalındığını dile getirdi. Bu kapsamda Bakanlık tarafından yapılan çalışmalara ek olarak Projeyle de farklı risk grupları için farklı önlem ve müdahalelerin geliştirilmekte olduğunu belirtti. Açılış Konuşmalarının ardından Yrd. Doç. Dr. Erol BARIN katılımcılara planın bölümleri, ilkeleri, yöntemleri ve uygulaması konusunda bilgilendirmede bulundu.


Çalıştay, planın uygulayıcıları olan ilkokul 1nci sınıf öğretmenleri ve planı hazırlayan akademisyenlerin birlikte yapacağı grup çalışmaları ile üç gün boyunca devam edecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22