MARDİN`DE ANNE ÖLÜMLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanlığının vizyon ve hedeflerinin paylaşmak, kadın sağlığına yönelik gerekli tedbirleri almak, Anne ölümlerinin önlenebilmesi, yaşanan problemlerin ve uygulanacak olan çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla Anne Ölümleri Yıl

Mardin 3.12.2014 11:53:05 0
MARDİN`DE ANNE ÖLÜMLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanlığının vizyon ve hedeflerinin paylaşmak, kadın sağlığına yönelik gerekli tedbirleri almak, Anne ölümlerinin önlenebilmesi, yaşanan problemlerin ve uygulanacak olan çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla Anne Ölümleri Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Mardin İl Halk sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda Gerçekleştirildi.

Anne ölümü bir ailenin karşılaşabileceği en ağır yüktür. Önlenebilir bir nedenle Anne ölümü olması kabul edilemez.  Anne ölümleri analiz edildiğinde özellikle riskli gebelikler ve bunları izleyen doğumların çok dikkatle izlenmesi gerektiğini göstermektedir.

Bu doğrultuda Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanlığının vizyon ve hedeflerinin paylaşmak, kadın sağlığına yönelik gerekli tedbirleri almak, Anne ölümlerinin önlenebilmesi, yaşanan problemlerin ve uygulanacak olan çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla Anne Ölümleri Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı  Mardin İl Halk Sağlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı.

28-30 Kasım 2014 tarihlerinde Mardin`de yapılan toplantıya Sağlık  Bakanlığı Anne Ölümleri Ön İnceleme Komisyonu Üyeleri ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığından  Prof.Dr.Yaprak ÜSTÜN, Uzm.Dr.Sema SANİZSOĞLU, Uzm.Dr.Veli ONGUN, Dr.Yurdum KARABACAK, Dr.Zübeyde ÖZKAN ALTUNAY, Doç.Dr.Dilek UYGUR, Doç.Dr.Hülya DEDE, Uzm.Dr.Selma KARAAHMETOĞLU, Uzm.Dr.H.Levent KESKİN,Ebe İmmahan GÜNAYDIN, Ebe Reyhan GÖKDUMAN Hem. Meral ESEN ile Mardin Halk Sağlığı Müdürü  Uzm.Dr.Nureddin ÖZDENER , Mardin Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı.



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04