MARDİN`DE BAŞKANLAR MUHTARLARLA BULUŞTU

Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin eş başkanları, belediyenin 7 aylık çalışmalarını Artuklu ilçesindeki mahalle muhtarlarına aktardı.

Mardin 10.11.2014 10:51:58 0
MARDİN`DE BAŞKANLAR MUHTARLARLA BULUŞTU

Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin eş başkanları, belediyenin 7 aylık çalışmalarını Artuklu ilçesindeki mahalle muhtarlarına aktardı. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi, Artuklu ilçesi mahalle muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Mardin Öğretmen Evi`nde gerçekleşen toplantıya Mardin Büyükşehir Belediye eş başkanları Februniye Akyol Akay ve Ahmet Türk, Artuklu Belediyesi eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak ve belediye çalışanları katıldı. Eş başkanlar, Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin 7 aylık çalışma raporlarını mahalle muhtarları ile paylaştı. Toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Ahmet Türk, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Artuklu Belediyesi Eş Başkan Emin Irmak ise, seçimden önce verdikleri vaatlerin arkasında olduklarını kaydederek, "Bizler seçimde dediğimiz gibi şeffaf, demokratik, katılımcı hesap sorulabilen ve hesap veren bir belediyeyi ortaya koyacağımızı söyledik. Aynı zamanda tüm muhtarlarımızın doğal meclis üyelerimiz olduğunu söyledik. Mahallerimizde komisyonlar oluşturmaya başladık. Muhtarlarımızda bu komisyonların doğal bir üyesidir" dedi.

‘Her yere hizmet götürmeyi esas alıyoruz’

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan da, belediye olarak 7 aylık bir süreyi geride bıraktıklarını ve bu süre zarfından kent içinde belli başlı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Açılmamış çoğu köy yollarını açtıklarını belirten Bozan, Cumhuriyet tarihinde çalışma yapılmamış yerlerde hizmet götürmeye başladıklarını söyledi. Bozan, "Bizler uzaklık yakınlığa bakmadan her yere hizmet götürmeyi esas alıyoruz. Aynı şekilde birçok kişi bizim sıfır borçla çalışmaya başladığımızı söylüyor. Ama bizler beldelerden gelen borçla 14 milyon borçla hizmete başladık. Bizler bu borçlara rağmen çalışma başlattık. Sizlerde göreceksiniz beş yıl sonra Mardin`i yaşanabilir bir yer yapacağız. Bunu da sizlerle beraber yapacağız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından muhtarlar, görüş ve önerilerini eş başkanlarla paylaştı.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00