MARDİN`DE ``BATI`NIN GÖZÜYLE,DOĞU FOTOĞRAFLARI``SERGİSİ

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde Batı'nın Gözüyle Doğu Fotoğrafları” sergisi açıldı.

Polisiye Haberler 7.10.2013 18:15:30 0
MARDİN`DE ``BATI`NIN GÖZÜYLE,DOĞU FOTOĞRAFLARI``SERGİSİ

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde “Batı’nın Gözüyle Doğu Fotoğrafları” sergisi açıldı.

Serginin açılış törenine Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) Müdürü Dr. Nazan Ölçer, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen, Sergi Küratörü Engin Özendes, İstanbul Marev Başkanı Fehmi Tahincioğlu ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sanatseverler katıldı.

Dönemin meşhur Osmanlı fotoğraf stüdyolarının çektikleri fotoğraflardan oluşan sergide; dervişler, dilenciler, satıcılar, sokaklar, köy pazarlarının değişmez figür olarak yer aldığı 100’den fazla eser sergileniyor. Sergi kapsamında Mardinli çocuk ve gençlere yönelik eğitim programları da düzenleniyor.

Serginin açılışı dolayısıyla bir konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Cengiz, Mardin`in bu tür önemli bir sergiye ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Bu yılın başında Mardin’de Bir Oryantalist: Marius Bauer sergisini açtıklarını belirten S.Ü.Sakıp Sabancı Müzesi (SSM)Müdürü Nazan Ölçer ise, “Bugün, Batının Gözüyle Doğu Fotoğrafları sergisiyle Mardin’de Oryantalizm rüzgarları devam ediyor.19.yüzyılın ortalarından itibaren, “Doğu” her zaman Batılının gözünde hayali bir dünyaydı, fotoğrafın bulunuşu bu hayal dünyasına farklı bir boyut kattı. Fotoğraflar gitgide Batılının zihnindeki Doğu imgesinin yanı sıra, gerçek Osmanlı yaşamını da yansıtmaya başladı. Dervişler, dilenciler, satıcılar, sokaklar, köy pazarları bu fotoğrafların değişmez figürlerini oluşturdular. Sergimizden bu fotoğraflardan bir seçkiyi sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz. Her zaman olduğu gibi bu sergide de desteklerini bizden esirgemeyen başta Mardin Valiliği olmak üzere Mardinli sanatseverlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30° / 17.4°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,87% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2418,60% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59