MARDİN`DE BAYAN DİN GÖREVLİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ!

Mardin Müftülüğünde çalışan Bayan Vaiz ve Kur'an Kursu öğretmenleri Mardin'de Mülteci durumda olan Afganistanlı misafirlere Ramazan paketi dağıttı.

Mardin 25.07.2014 12:00:15 0
MARDİN`DE BAYAN DİN GÖREVLİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ!

Mardin Müftülüğünde çalışan Bayan Vaiz ve Kur’an Kursu öğretmenleri Mardin’de Mülteci durumda olan Afganistanlı misafirlere Ramazan paketi dağıttı.

Diyanet İşleri Başkanlığının “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganıyla yola çıkan Mardin İl Müftülüğü Vaiz ve Kur’an kursu öğretmenleri “Yalnız Değilsiniz” projesiyle ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Mardin’e yerleşen Afganlı misafirleri ziyaret ederek Ramazan Paketi dağıttı.

Sağlık Müdürlüğü eski lojmanlarında kalan yaklaşık 40 Afganistanlı aileye kendi aralarında topladıkları yardımları dağıtan Mardin İl Müftülüğü Vaizleri “ Bizler yardımlaşmanın, kimsesizlere sahip çıkmanın öneminden sürekli bahsediyoruz. Toplumun örnek olarak gördüğü din görevlilerinin daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğinin farkındayız. Bu yüzden Kur’an kursu öğretmenlerimizin de desteğiyle bir proje hazırlamak istedik. Amacımız yaklaşan bayramda ve diğer zaman dilimlerinde de kimsesizler ve zor durumda olanların her konuda bir nebzede olsa yaralarını sarmak istedik. ”dediler. Bayan din görevlileri ayrıca, bunun bir başlangıç olduğunu bundan sonra da her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirttiler.

Bayram öncesi dağıtılan paketleri memnuniyetle karşılayan Afganistanlı aileler Türkiye Cumhuriyeti Devletine kendilerine sahip çıktıkları için teşekkür ederken, Mardin halkına gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle büyük bir minnet duyduklarını ifade ettiler.

Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret

Mardin Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri Otistik, Down sendromlu ve engelli çocukları ziyaret etti. Ziyaret esnasında çocukların gelişimi ve yapılan faaliyetler hakkında yönetici ve öğretmenlerden bilgi alan görevliler Vaiz Deniz Şeçilmiş ve Selcem Tan bu ziyaretin kendileri için önem arz ettiğini ve bundan sonra yapılacak projeler ve faaliyetlerde büro olarak engelli çocuklara daha fazla yer verileceğini söylediler. Beraberlerinde getirdikleri hediyeleri dağıtan görevlilerin çocuklarla yaptıkları diyalog nedeniyle ziyaretin samimi bir atmosfer içinde geçmesine neden oldu.

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN



27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00