Mardin'de Cami Yaptıran Öğretim Üyesi Uraler'e ‘Takdir Beratı’ Verildi

Mardin’de Cami yaptıran hayırsever Öğretim Üyesi Uraler’e Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzalı "Takdir Belgesi" takdim edildi.

Mardin 8.12.2023 11:21:00 0
Mardin

Mardin’de Cami yaptıran hayırsever Öğretim Üyesi Uraler’e Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzalı "Takdir Belgesi" takdim edildi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Amine Hatun Cami'nin yapımını üstlenen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Uraler’e "Takdir Belgesi" gönderdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla gönderilen belge, Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen tarafından takdim edildi.

 

İl Müftüsü Türkmen, "Camilerin yapımı, imar edilmesi ve namaz kılanlara hazır hale getirilmesi, Allah-u Teâlâ'nın, karşılığında büyük sevaplar vadettiği en faziletli amellerdendir. Bu amelin, sevap ve ecri, insanın vefatından sonra bile devam eden sadaka-i cariyedendir. Cenabı hak hayırsever Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Uraler hanımefendiye yaptığı bu güzel ibadethanenin hayırlara vesile olmasını ve içinde namaz kılındığı sürece kendisine sevap olarak yazılmasını diliyorum. Allah (cc) gerçekleştirmiş olduğu bu güzel hayrı kabul eylesin, sayılarını çoğaltsın." diye konuştu."

 

Prof. Dr. Uraler ise Kızıltepe ilçesinde inşa ettikleri camiden dolayı mutlu olduğunu dile getirip Takdir Belgesinden dolayı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a, Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen ve Kızıltepe İlçe Müftüsü Abdullah Erdoğan’a teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN 


 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19