Mardin'de Depremzede Çocuklara Yönelik Spor Turnuvasının Ödül Töreni Gerçekleşti

Depremden etkilenen illerden Mardin'e gelen ailelerin çocukları kendileri için düzenlenen spor turnuvalarıyla moral buluyor.

Mardin 7.03.2023 18:25:00 0
Mardin

Depremden etkilenen illerden Mardin'e  gelen ailelerin çocukları kendileri için düzenlenen spor turnuvalarıyla moral buluyor.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi , Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Mardin AFAD ve işbirliğinde gerçekleştirilen spor oyunları turnuvalarında çocuklar hem eğleniyor hem de yaşadıkları olumsuz duyguların izlerini siliyor.

 

Gönüllü Üniversite Öğrencilerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen turnuvalara 6-18 yaş arası bütün çocuklar katılıyor.Futbol, Voleybol ve Masa Tenisi alanlarında düzenlenen ve iki hafta süreyle devam eden spor turnuvaları sonunda Üniversitemiz kampüsünde bulunan KYK Kasımiye Öğrenci Yurdumuzda ödül töreni yapıldı.

 

Ödül törenine Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, misafir ailelerimiz ve çocuklar katıldı.

 

Düzenlenen oyunlarda şampiyon olan takım ve oyuncu çocuklar şampiyonluk ödüllerini Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik’in elinden aldılar.

 

Bölgemizde yaşanan depremin ilk anından itibaren yerleşkelerini vatandaşlara açan ve depremin yaşandığı illere destek çalışmalarını başlattıklarını belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, deprem nedeniyle yaşanan göç sonrası da depremin yaralarını sarmak için bütün imkanları ve insan kaynaklarıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

 

 

Çocukların gözündeki ışıltının büyükler için yaşam sevinci olduğunu belirten Rektör Özcoşar, çocukların yüzündeki küçük tebessümlerin büyük mutlulukları getireceğini anlattı.

 

Deprem mağduru çocuklara yönelik Spor Oyunları Turnuvalarının ödül töreninde Mardin’de misafir kalan çocuklar, imzalarını atıp Üniversitemize teşekkürlerini yazdıkları tişörtü Rektörümüz Özcoşar’a hediye ettiler.

 

Bölgemizde yaşanan deprem sonrası bölgeden Mardin’e ailelerin ve çocukların gelmeye başladığı günden itibaren ailelere ve çocuklara yönelik etkinliklerine başladıklarını söyleyen Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, çocuklar güldüğünde yeniden bütün dünyanın güleceğini sözlerine ekledi.

 

Ödül töreninin sonunda  Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Özcoşar tarafından bütün çocuklara hediye verildi.Program Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından yapılan çiğ köfte ikramıyla sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07