Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından,KAYDAP Projesi çerçevesinde Mardin İl Müftülüğüne bağlı İmam-Hatiplere yönelik eğitimlere başlandı.
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından,KAYDAP Projesi çerçevesinde Mardin İl Müftülüğüne bağlı İmam-Hatiplere yönelik eğitimlere başlandı.
Proje hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet DERVİŞ; Kaza geçiren vatandaşların karga tulumba taşınarak kurtarılmaya çalışılırken daha da zarar verenleri, yangından çocuğunu kurtarmak için pencereden atanları, kısacası acil yardım yapayım derken daha büyük zarar verenleri her gün haber almakta ve her gün vicdanımızı sızlatmaktadır.
Bu manzaraların önlenmesi, en azından azaltılması amacıyla, Sağlık Müdürlüğümüz gönüllülerden oluşan Kurtarma ve Acil Yardım Ekipleri kurulmasını hedeflemiştir. Bu hedefler için en uygun kitle olarak; Birincisi, toplum liderliği yapabilecek pozisyonda olmaları, İkincisi; yerleşim olarak en ücra köylerde bulunuyor olmaları, üçüncüsü ise görevlerinin eğitim almalarını engellemiyor olması nedeniyle İmam-Hatipler seçilmiştir.
KAYDAP Projesi müdürlüğümüzce düşünülmüş, Mardin Müftülüğü ile olgunlaştırılmış ve ikili protokol imzalanarak hayata geçirilmiştir. İki etapta gerçekleşecek eğitimlerde 20’şer kişilik grup alınarak devam edilmektedir. İnteraktif ve uygulamalı (maketler üzerinde) olarak uygulanan eğitimler, bu eğitimler için hazırlanmış tüm ilkyardım maket ve malzemelerinin bulunduğu eğitim merkezimizde yapılmaktadır.
Birinci grubun ilk etap eğitimi 23.01.2014 tarihinde tamamlanmış ve katılımcılar bu eğitimden çok faydalandıklarını, yanlış bildikleri birçok şeyin doğrusunu öğrendiklerini ileterek memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.Eğitimciler de almaya hazır bir kitleye eğitim vermekten memnun olduklarını ifade ettiler.
Bu projeye destek veren Sayın Valimiz Dr. Ahmet CENGİZ’e, İl Müftümüz Sayın Dursun Ali COŞKUN’a, gönül veren ve gönüllü olarak katılan Din Adamlarımıza teşekkür eder, nice projelerde beraber olmayı temenni ederiz``Dedi.
ARTUKLU HABAER AJANSI-MARDİN
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55