MARDİN`DE DİN EĞİTİMİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

Mardin 1. Din Eğitimi Çalıştayı kapsamında "Din Eğitiminde Kaliteyi Artırma" konulu panel gerçekleştirildi.

Polisiye Haberler 24.10.2013 11:13:28 0
MARDİN`DE DİN EĞİTİMİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

Mardin 1. Din Eğitimi Çalıştayı kapsamında "Din Eğitiminde Kaliteyi Artırma" konulu panel gerçekleştirildi.
Panele Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, İlçe Kaymakamları, Akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, eğitim ve din görevlileri ile basın mensupları katıldı.
Panelin açılışında bir konuşma yapan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz; Dinin doğru kaynaklardan insanlarımıza öğretilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.
Vali Dr. Ahmet Cengiz “Hem Milli Eğitim Teşkilatımızın hem de Müftülüğümüzün, vatandaşlarımızın aydınlanması, dini doğru öğrenmeleri hususunda hassasiyet göstermeleri çok önemlidir. Milli Eğitim teşkilatımız ile Diyanet teşkilatımızın din öğretimi hizmetinde birbirlerine destek olmaları gerekir" şeklinde konuştu.
Mardin ilinde eğitim ve öğretimin arzu edilen seviyede olmadığını, bu nedenle 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için İlimizde Eğitim Seferberliği başlatıldığını, bu amaçla yeni projeler uygulanacağını söyleyen Vali Dr. Ahmet Cengiz "Sevgimizi vermezsek hiç bir şey yapamayız. Okullarda disipline riayet, üzerinde ısrarla durduğumuz bir konu. Üç aylık yaz tatilinin ardından eğitim ve öğretimin başlamasının üzerinden yaklaşık daha 1 ay geçmiş olmasına rağmen azımsanmayacak sayıda öğretmenin bayram öncesi ve sonrasında rapor alması, eğitimi ciddi bir şekilde aksatmıştır. Bu duruma çok üzüldüm. İnsanların mevzuatın boşluklarından yararlanma ihtimaline karşın, raporların hepsini tetkik ettireceğim. Varsa usule uygun olmayan raporlar hakkında yasal işlem başlatacağım" şeklinde konuşmasına devam etti.
En büyük torpilin başarı, hak ve adalet olduğunu vurgulayan Vali Dr. Ahmet Cengiz "Biz hak ve adaletten yana olacağız. Başarıyı en büyük torpil olarak göreceğiz" dedi.
Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Programlar ve Materyalleri Grup Başkanı Nazif Yılmaz, Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Taş ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Okumuşlar`ın konuşmacı olarak katıldığı panelde; İmam Hatip Liseleri ve Yetiştirdiği İnsan Modeli, Milli Eğitim Politikası Çerçevesinde Dini Eğitim ve İmam Hatiplerin Rolü, Din Eğitiminin Önemi ve Yeni Seçmeli Dersler başlıkları üzerinde fikirler beyan edildikten sonra panel sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,85% 0,26
  • EURO

    35,19% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2449,59% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00