MARDİN`DE DİN GÖREVLİLERİ`NE KONFERANS VERİLDİ

13-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri” haftası etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bugün Artuklu Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Erkul bir konferans verdi.

Mardin 18.10.2014 10:23:09 0
MARDİN`DE DİN GÖREVLİLERİ`NE KONFERANS VERİLDİ

13-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri” haftası etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bugün Artuklu Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Erkul bir konferans verdi.

Mardin Müftülüğü toplantı salonunda yapılan konferansa Mardin Vali yardımcısı Bahattin Çelik, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Halk sağlığı İl Müdürü Uzm.Dr. Nureddin Özdener, Dr. Seda Doğan,  İl Müftü yardımcısı İsmail Ünal, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Artuklu İlçe müftü vekili Mustafa Ali Işık, şube müdürleri, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Sadık yay Camii Müezzin Kayyımı Veysel Oyman’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun yaptı. Coşkun Konuşmasında Cami ve Cemaatin önemine dikkat çekerek camileri gençler için bir cazibe merkezi haline getirmek için din görevlilerinin bu konuda daha fazla gayret göstermeleri gerektiğini kaydetti.

İl Müftüsünün konuşmasından sonra Söz alan Prof.Dr. Ahmet Erkul bilgiden çok bilginin aktarılma şekil ve üslubuna ayırdığı konuşmasında; “sahip olunan bilgiler sağlıklı bir iletişim yoluyla aktarılmaz ise bu sahip olduğumuz malumat bir bilgi kırıntısı seviyesinde kalacak ve dolayısıyla yansıması olamayacaktır. Dedi.

Erkul Ayrıca şunları ifade etti; “Peygamberlerin gönderilmesinin en temel amacı hiç şüphesiz örneklik teşkil etmek üzere gönderilmiş olmasıdır. Tarih boyunca gönderilen peygamberler kendi yaşadığı dönemin tarihi, coğrafyası ve kültürün durumunu dikkate alarak ilahi hitabı, ilahi, mesajı geldiği topluma ve insanlara iletmiştir ve nihai olarak hatemül enbiya Muhammed Mustafa (sas)’ın getirdiği mesajın evrensel olması ve kendisinden sonra bir peygamberin gelmesine gerek kalmayacak, ihtiyaç duymayacak bir çerçeveye bir genelliğe ve kapasiteye sahip olması bizim bu metne farklı bir şekilde yaklaşmamızı zorunlu kılar. Bunu bilmemiz lazım ki her düşüncenin bir coğrafyası, her düşüncenin bir tarihi vardır, her düşüncenin bir muhatabı vardır. Dolayısıyla biz gelen metnin, hitabın, mesajın coğrafyasını, tarihini, muhatabını ve o dilin ifade ettiği anlamı bilmez isek o mesajı sonraki döneme sağlıklı ve doğru bir şekilde aktarma şansına sahip olmamız söz konusu olamayacaktır.”

Yaklaşık bir saat süren konferansın sonunda Müftülük ilahi grubu katılımcılara bir ilahi dinletisi sundu. Daha sonra Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik Konferans veren Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Erkul’a verdiği bilgiler için teşekkür ederek bir buket çiçek takdim etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64