MARDİN'DE DOĞAYA 300 KINALI KEKLİK SALINDI
Mardin Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda yaban hayatının desteklenmesi ve doğal zararlılarla mücadeleye katkı sunmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda yaban hayatının desteklenmesi ve doğal zararlılarla mücadeleye katkı sunmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, doğaya 300 adet Kınalı Keklik salındı.
Yapılan açıklamada, kekliklerin özellikle doğada süne, kene ve benzeri zararlıların popülasyonunu doğal yollarla kontrol altına aldıkları vurgulandı. Böylece hem biyolojik denge korunuyor hem de tarımsal verimlilik destekleniyor.
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Kutbettin Yavuz; “Yaban hayatını korumak ve güçlendirmek sadece ekolojik denge açısından değil, tarımsal üretim açısından da büyük önem taşıyor. Kınalı kekliklerin salımıyla birlikte doğaya katkı sunmanın yanı sıra zirai mücadelede doğal bir yöntem de teşvik ediliyor,” ifadelerini kullandı.
Kekliklerin doğaya salımı, aynı zamanda Mardin’in biyolojik çeşitliliğinin zenginleşmesine ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönelik örnek bir adım olarak değerlendirildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
ŞAHSENEM’DEN 8 MART’TA ANLAMLI KONSER
-
2
ANKARA’DA KIZILAY METRO İSTASYONU’NDA TELEFON KESİLMİYOR, OTOBÜSTE ÜCRETSİZ Wİ-Fİ VAR
-
3
En Çok Konuşulan Ekonomik Göstergeler
-
4
İTÜ ARI TEKNOKENT VE TOGG’DAN GİRİŞİM ODAKLI STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
-
5
Gemlik’te Dilencilere Geçit Yok
-
6
MARDİN1969 SPOR'DA TEKNİK DİREKTÖRLÜK GÖREVİNE BÜLENT AKIN GETİRİLDİ
-
7
GALATASARAY; 1 LİVERPOL: 0
-
8
CHP Bursa İl Kadın Kolları'ndan 8 Mart Yürüyüşü
-
9
Gemlik Belediyesinden Üniversite Öğrencilerine İftar Yemeği
-
10
T.C Soförler odası Federasyonu Mührü olan Plakaların Yenileme Ücretleri Bakanlık tarafından karşılanmalı
-
11
MARDİN1969 SPOR'DA AHMET CİNGÖZ İLE YOLLAR AYRILDI
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,08% 0,05
-
EURO
51,05% -0,31
-
GRAM ALTIN
7333,73% -0,29
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32



