Mardin'de Düzenlenen Barış İçinde Dünya Sergisi’ne Büyük İlgi

Polonya Büyükelçiliği ve Üniversite Mimarlık Fakültesi’nin işbirliğinde “Lem’e Göre Barış İçinde Dünya” Projesi 9. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali kapsamında düzenlenen sergi büyük ilgi gördü.

Mardin 7.11.2021 12:01:00 0
Mardin

Polonya Büyükelçiliği ve Mardin Artuklu Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi’nin işbirliğinde “Lem’e Göre Barış İçinde Dünya”  Projesi 9. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali kapsamında düzenlenen sergi büyük ilgi gördü

 

Bilim kurgu edebiyatının en tanınmış yazarlarından, Polonyalı Stanistaw Lem’in doğumunun 100. yıldönümü vesilesi ile yazarın eserlerindeki sınırsız hayal dünyasının, Polonyalı usta grafik sanatçısı Daniel Mroz tarafından resmedildiği sergi sanatseverlerin akınına uğradı.

 

Büyük beğeni toplayan sergiye; Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak, Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Robert Treciak, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Kamu ve Kültürel Diplomasi Muavin Konsolosu Dorota Andrzejak, Polonya Büyükelçiliği Siyasi İşler, Kültür ve Basınla İlişkiler Başkâtibi Ewa Horoszewi, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Harman, Mimarlık Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Serginin, Polonya Dışişleri Bakanlığı’nın “Kamu Diplomasisi 2021” yarışması çerçevesinde finanse edildiği bilgisini veren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serhat Harman,

“Sergi; Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Polonya’dan ARTJUNCTION, Mardin’den DRASED Derneği ve Üniversitemizin Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalı ortaklığında düzenlendi. Üniversitemizin Mimarlık Fakültesi ve Varşova’nın Hikâye Anlatıcılığı Derneği olan ‘Grupa Studnia’ sergiye büyük destek verdi. Polonyalı doktor ve yazar Stanislaw Lem, pek çok felsefi düşüncesini, gençliğinde yaptığı otomobil tamirciliğini ve tıp eğitimini başarıyla bilim kurgu romanlarının içine yedirerek kendine has bir tarz yaratmayı başarmış bir insan. Yazdığı pek çok popüler kültür ürününe ilham veren bu değerli yazarın doğumunun 100. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen bu sergiyi son derece anlamlı buluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN

.


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33