Mardin'de Engelli Vatandaşlara Medikal Malzeme Dağıtıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen tören ile ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara 32 adet medikal malzeme dağıtımı yapıldı.

Mardin 16.05.2024 15:23:00 0
Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen tören ile ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara  32 adet medikal malzeme dağıtımı yapıldı. 

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında medikal malzeme dağıtım töreni Sanat Akademisi’nde gerçekleştirdi. 

Törene Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Devrim Demir ve Ahmet Türk, Genel Sekreter Mehmet Raci Bilici, Artuklu Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Amak, TÜM BEL-SEN Mardin Şube Eş Başkanı Deniz Araç, Kızıltepe Engelliler Birliği Derneği Başkanı İzzettin Akbaba, Mardin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve çok sayıda engelli birey katıldı. 

 

Engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak ve ailelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen tören Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat Akademisi Konservatuar Halk Müziği Ekibinin müzik dinletisi ile başladı. Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice ezgilerini seslendiren Halk Müziği Ekibi, tören salonunda bulunanlara keyifli dakikalar yaşattı. 

 

Törende konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Devrim Demir, bugün aynı zamanda Kürt Dil Bayramı olduğu için konuşmasını Kürtçe yapmak istediğini ifade ederek, “İnanıyorum ki hepiniz Kürtçe biliyor ve anlıyorsunuz. Biz engelliler haftası münasebetiyle bugün burada bulunmaktayız.  Bu hafta, engelli vatandaşlarımızın haklarına dikkat çekmek açısından önemli bir haftadır. Çünkü engelli vatandaşlarımız aynı zamanda günlük yaşam içerisinde de tecrit edilmektedirler. Bu hepimizin her gün görüp şahit olduğu bir durumdur. Bazı engelli vatandaşlarımız neredeyse tamamen eve bağlı ve dışarı çıkamaz durumundadırlar. Dışarı çıkabilenler de günlük yaşam içerisinde birçok zorlukla karşılaşmaktadırlar. Gerçekten de engelli vatandaşlarımız günlük yaşam içerisinde haksızlığa ve ayrımcılığa maruz kalıp zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Çünkü günlük yaşam ve yaşadıkları ortamların şartları onlara göre dizayn edilmemekte. Yaşadıkları yerden tutun kullandıkları merdivenler ve yaşadıkları evlerin engelli vatandaşlarımızın hayatına göre dizayn edilmesi gerekir. Fakat yaşadığımız ülke bu konuda pek başarılı değildir ve engelli vatandaşlarımız da bu konuda pek çok zorlukla karşılaşmaktadırlar. Başta devlet olmak üzere bütün sivil kurum ve kuruluşlar ve yerel yönetimler engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak konusunda sorumluluk ve görev sahibidir. Bizler de yerel yönetim olarak bu konuda sorumluluklarımızın farkındayız ve burada şunun sözünü veriyoruz ki engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak konusunda elimizden geleni yapıp bu mücadele ve çalışmanın parçası olacağız” diye konuştu. 

 

‘Bütün imkanlarımızda engelli kardeşlerimizin yanındayız’

 

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ise, engelliler haftasında olduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Engelliler bize emanet olan bir kesimdir. Onlara hizmet etmek sorunlarına yardımcı olmak gibi bir sorumlulukla bir görevle karşı karşıyayız. Bundan emin olmalarını isterim ki Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkânlarımızla bu kardeşlerimizin yanında olacağız. Onların ihtiyaçlarını, onların bizden taleplerini yerine getirmek için bütün gücümüzle çaba göstereceğiz. Türkiye’ye baktığımız zaman gerçekten bugün engelli kardeşlerimize karşı sosyal alanda yapılan hiçbir hizmet yok. Veya bu hizmetlerin yeterli olmadığını biliyoruz. Elbette ki belediyelerin bu konuda üstlerine düşen görevleri de çok ciddi bir şekilde karşılamak için önemli bir sorumluluğu var. Bizler de bu kardeşlerimize söz veriyoruz. Belediye onların emirlerinde olacak. Bütün imkânlarımızla gücümüzle onlarla birlikte bu süreci birlikte götüreceğiz.”

 

Tören kapsamında eş başkanlar Demir ve Türk tarafından engelli bireylere 9 adet Akülü Tekerlekli Sandalye, 3 adet manüel tekerlekli sandalye, 3 adet çocuk manuel tekerlekli sandalye, 3 adet çocuk puseti, 9 adet tansiyon ölçüm cihazı, 1 adet buhar makinası, 3 adet şeker ölçüm cihazı ve 1 adet yürütecin dağıtımı yapıldı. 

 

Konuşmaların ardından törene katılan engelli bireylere medikal malzemeler dağıtıldı. Törenin ardından Eş Başkanlar Demir ve Türk, engelli bireyler ile fotoğraf çektirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10739,94%2,57
  • DOLAR

    32,80% 0,05
  • EURO

    35,10% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2490,58% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3973,22% 0,00