MARDİN`DE EYLÜL AYI YATIRIM İZLEME TOPLANTISI

Mardin Valiliği Nişli Toplantısı Salonunda Vali Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında Yatırım İzleme Toplantısı” yapıldı. Yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, kurum amirleri ve basın mensupları katıldı.

Polisiye Haberler 27.09.2013 17:04:53 0
MARDİN`DE EYLÜL AYI YATIRIM İZLEME TOPLANTISI

Mardin Valiliği Nişli Toplantısı Salonunda Vali Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında “Yatırım İzleme Toplantısı” yapıldı. Yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, kurum amirleri ve basın mensupları katıldı.

 

Vali Dr. Ahmet Cengiz açılış konuşmalarında: “Kendimize ne değişti sorununu soruyoruz, geçen aydan, geçen haftadan, geçen günden beri ne değişti sorusunu soruyoruz. Bunun dışında görevler hepimize emanet bilinci ile hareket ediyoruz. Kamu kaynaklarını kullanmak konusunda aşırı titiz davranıyoruz. Tüyü bitmemiş yetim hakkı ifadesi tanımlaması çok önemlidir. Bu hususta hem yanlış yapmıyoruz hem yanlış yapmamaya özen gösteriyoruz. Bizlerin memleketimize insanlara hizmet aşkıyla yanıp tutuşmamız gerekiyor. Bu bizim idealimiz olmalı, her birimiz görevlerini rüyasında görmeli dertlenmelidir .” diyerek herkesin görevinde özverili davranması gerektiğini ifade etti.

Yatırımlar kapsamında yardıma muhtaç kadınların da düşünüldüğünü anlatan Vali Dr. Ahmet Cengiz, şunları kaydetti: “Mardin`de yaptığımız yatırımlar çerçevesinde yardıma muhtaç dul kadınlar için 44 sosyal konut yapacağız. Bunların inşaatına bir ay içerisinde başlanacak. İçişleri Bakanımızın özel talimatları ve desteğiyle ilimizin köylerine 100`ün üzerinde taziye evi yapıyoruz. Sayın Bakanımızın çok üzerinde durduğu bir projedir. İlimizde 500 köyün bulunduğunu düşünürsek bu çok büyük bir rakam. Pırıl pırıl taziye evlerimiz olacak. Bu çalışmalarımız devam ediyor.”

Vali Dr.Ahmet Cengiz, saydığı yatırımların dışında okul inşaatlarının yanı sıra Mardin`de ve Nusaybin`deki devlet hastanelerinin inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ve Organize Sanayi Bölgesi`nde endüstri meslek lisesinin inşaatına yakında başlanacağını belirtti.

Vali Cengiz, güvenliğin ve barışın olmadığı bir ortamda maddi yatırımların eksik kalacağını bildiklerini ve bu sebeple manevi yatırımlara önem verdiklerini ve özen gösterdiklerini kaydetti.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64