MARDİN'DE FENER ALAYI KORTEJİNDE 47 METRE UZUNLUĞUNDA AY YILDIZLI BAYRAK TAŞINDI

Mardin'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Fener Alayı Korteji'nde 47 metre uzunluğunda ay yıldızlı bayrağımız taşındı.

Mardin 4.09.2024 18:23:00 0
MARDİN

Mardin'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yıl dönümü münasebetiyle kutlamalar düzenlendi.

Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun ile 7'nci Kolordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Sayın Mustafa Köksal Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra çelenk töreni sona erdi.

Daha sonra Sayın Valimiz, Valilik Makamında düzenlenen tebrikat töreninde tebrikleri kabul etti.

Kutlamaların üçüncü adresi ise 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Parkı oldu. Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun'un alana gelmesiyle program başladı.

Sayın Valimiz, törene katılan vatandaşların ve güvenlik kuvvetlerinin bayramlarını tebrik etti. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İkmal Yüzbaşı Bilal Murat tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşması yapıldı.

Şiirlerin okunmasından sonra yöresel halk oyunları gösterisi sunuldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı Haftası boyunca yapılan sportif etkinliklerde dereceye giren sporculara Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun tarafından madalya, kupa ev çeşitli hediyeler takdim edildi.

İl Protokolü, Şehit Aileleri, Gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri ve Vatandaşların yoğun katılımıyla düzenlenen tören, Milli ve Yerli Savunma araç ve techizatların da sergilendiği tören geçişi ile sona erdi.

 

FENER ALAYI KORTEJİNDE 47 METRE UZUNLUĞUNDA AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ TAŞINDI

 

Mardin'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Fener Alayı Korteji'nde 47 metre uzunluğunda ay yıldızlı bayrağımız taşındı.

Artuklu ilçesinde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinliğe Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Emniyet Müdürü Vekili Ali Hakan Alev, il protokolü, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, gençlerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Coşkulu bir katılımla gerçekleşen kortejde, katılımcılar ay yıldızlı bayrağımızı gururla taşıdılar.

Fener Alayı Korteji'nin havadan çekilen görüntüleri, Mardin'in tarihi dokusuyla birleşerek etkileyici bir manzara oluştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.3° / 20.7°
  • BIST 100

    9829,19%-0,63
  • DOLAR

    34,17% 0,13
  • EURO

    38,17% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2930,29% -0,09
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,00