Mardin'de Glutensiz Ürünler Kafe Fırın Açılıyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve sağlıklı beslenme alanında önemli bir çalışmaya daha imza attı. “Sağlıklı Yaşamaya Bir Adım Daha Glutensiz Ürünler/Glutensiz Kafe Fırın” projesi hayata geçirilecek.

Mardin 21.05.2024 14:40:00 0
Mardin

Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve sağlıklı beslenme alanında önemli bir çalışmaya daha imza attı. “Sağlıklı Yaşamaya Bir Adım Daha Glutensiz Ürünler/Glutensiz Kafe Fırın” projesi hayata geçirilecek.

 

Türkiye’de Bir İlk: Glutensiz Kafe Fırın

 

Üniversiteler arasında Türkiye’de bir ilk olan Glutensiz Ürünler Kafe Fırın, üniversitemiz kampüsünde çölyak rahatsızlığı ve gluten duyarlılığı bulunan kişiler ile sağlıklı yaşam için glutensiz beslenmeyi tercih edeceklere hizmet verecek.

 

Dünya Bankası destekli Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi kapsamında Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hayata geçirilecek olan "Sağlıklı Yaşamaya Bir Adım Daha Glutensiz Ürünler/ Glutensiz Kafe Fırın” projesinin sözleşmesi Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Aykut Aniç tarafından imzalandı.

 

Glutensiz Ürünlere Erişmek Ucuz ve Kolay Olacak

 

Glütensiz beslenme zorunluluğu olanların en çok güçlük çektiği durum olan ihtiyaç duydukları glütensiz ürünlere erişme ve uygun maliyete alma sıkıntısı olduğunu belirten Rektörümüz Prof. İbrahim Özcoşar, Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bu sıkıntıların ortadan kalkacağını söyledi.

Özcoşar, Turizm Fakültesimizin hazırladığı “Sağlıklı Yaşamaya Bir Adım Daha Glutensiz Ürünler/Glutensiz Kafe Fırın” projesi sonucunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları bünyesinde açılacak Glutensiz Ürünler Kafe Fırın ile glutensiz ürünlere erişmenin ucuz ve kolay hale geleceğini sözlerine ekledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Özcoşar, projeyi hazırlayan Turizm Fakültesine ve “Sağlıklı Yaşamaya Bir Adım Daha Glutensiz Ürünler/Glutensiz Kafe Fırın” projesinin hazırlanmasında emeği geçen bütün proje ekibine teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79