Mardin'de Hafızlar İcazet Merasimi ile Taç Giydi

Mardin İl Müftülüğünce Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 42 kız Öğrenci törenle hafızlık tacı giydi.

Mardin 22.12.2023 21:00:00 0
Mardin

Mardin İl Müftülüğünce Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 42 kız Öğrenci törenle hafızlık tacı giydi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen İcazet töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Camii İmam-Hatibi Mehmet Göregen ve Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti, zikir ve okumuş oldukları ilahilerle başladı.

 

İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen'inde takip ettiği programda katılımcılara hitaben, "Rabbin içinizde Resûlullah (s.a.s) in, Kur'an ve İslâm sevgisini, aşkını ve onlara olan muhabbetini daim etsin. Bizim Evlâtlarımıza olan borcumuz onları hafız yapmakla bitmez, onları aynı zamanda Kur'an'ın muhafızı ve İslâm'ın hizmetkârı yapmakta asli görevlerimizdendir.

 

Hafızlığınızı muhafaza ettiğiniz sürece ömür boyu yolunuzu ve yuvanız muhafaza edeceğini hiç bir zaman unutmayın" diyerek hafız öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut ise, "hafız ve hafizelerimiz gelecek nesli şekillendiren ve bizlerinde geleceğe umut ile bakma vesileleridirler. Hep birlikte dinimizin temel esaslarına sarılmadan gerçek manada dirilmemiz mümkün değildir. Her daim Kur'an üzere kalabilme ve yaşaya bilmeyi, lafzın hafızı olabildiğimiz kadar aynı zamanda da mananın amili (yaşayanı) olabilmeyi Cenab-ı Allah cümlemize nasip eylesin" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Program, hafızlara icazet belgelerinin verilmesi ve İl Müftü Yardımcısı Zübeyde Zengin'in okumuş olduğu hatim duasının ardından sona erdi.

 

Yoğun ilginin olduğu programa  Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, İl Müftü Yardımcısı Zübeyde Zengin, İlçe Müftülerinin eşleri ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler: Mardin' Hafızlar İcazet Merasimi Giydi
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19