Mardin'de Hafızlık Eğitimlerini Tamamlayan Öğrenciler İçin İcazet Programı Düzenlendi

Mardin İl Müftülüğü organizesinde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı İl genelindeki Kur'an Kurslarında hafızlıklarını ikmal eden Öğrenciler için İcazet programı düzenlendi.

Mardin 27.12.2023 12:55:00 0
Mardin

Mardin İl Müftülüğü organizesinde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı İl genelindeki Kur'an Kurslarında hafızlıklarını ikmal eden Öğrenciler için İcazet programı düzenlendi.

Artuklu Şakir Nuhoğlu Camiinde düzenlenen İcazet töreni, Camii görevlileri ve programa konuk olarak katılan İstanbul Maltepe Cumhuriyet Camii İmam-Hatibi Muhammed Sait Sezer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İmam-Hatibi Mehmet Göregen, Ankara Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen'in selamlama konuşmasında, " Peygamber (s.a.v) efendimizden beri Kur'an-ı yazarak satırlarda ve ezberleyerek sadırlarda muhafaza ederek benliklerinde taşımak ve onu yaşamak için gayret göster hafızlarımızı kutluyorum. Bu güzel anı yaşamamıza vesile olan 98 hafızımızdan Allah razı olsun. Ben kendilerine Kur'an-ın gölgesinde geçecek bir ömür diliyorum" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin konuşmasında, Kur'an’ın nazil olduğu günden bu yana hem yazılı hem de ezberletilerek günümüze kadar gelen nadir kitaplardan olduğunu ve Kuran’ı ezberleyen hafızların da bu görevin koruyucuları olduğunu belirtti. "Kur'an insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran, huzur vesilesi olan mukaddes bir kitaptır. Allah'u teâlâ gerek yazıyla gerekse ezberlemek suretiyle hafızı Kur'anlar ile kıyamete kadar kelamını insanlığa bir rehber olarak daim kılacaktır. Ben hafızları ve ailelerini canı gönülden kutluyor, Kur'an ile yaşayıp geleceğe yeni hafızlar yetiştirmelerini diliyorum" dedi.

 

İcazet Programı Reisu'l Kurra Mustafa Demirkan'ın gerçekleştirdiği hatim duası ile sona erdi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı programa Vali Yardımcısı Abdullah Demirbağ, Mushafları İnceleme ve Kraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Reisu'l Kurra Mustafa Demirkan, Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş, TBMM Camii İmam-Hatibi Mehmet Göregen, Ankara Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı, İstanbul Maltepe Cumhuriyet Camii İmam-Hatibi Muhammed Sait Sezer İl Müftü Yardımcıları Musa Çiftçi, Ali Üney ve Zübeyde Zengin, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Din Görevlileri, Kur’an kursu Öğreticileri ve personel katıldı.

 

"Hafızlık İcazet Merasimi" Protokol tarafından hafızlara belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62