MARDİN'DE İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mardin İl Millî Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca başkanlığında ı Ağustos Ayı İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Mardin 26.08.2024 12:42:00 0
MARDİN

Mardin  İl Millî Eğitim Müdürü  Ali Eyyüpkoca başkanlığında ilçelerimizde yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin takibinin ve detaylı değerlendirmelerinin yapıldığı Ağustos Ayı İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

 

Mardin İl Millî Eğitim Müdürü  ve 10 İlçe Millî Eğitim müdürlerimizin katılımıyla İl Müdürlüğü  toplantı salonunda gerçekleşen ve bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirildiği toplantıda; 2024-2025 eğitim öğretim yılında yürütülecek faaliyetlere ilişkin genelge de geçen konular madde madde ele alındı.

 

 Mardin   İl müdürü Ali Eyyüpkoca : "Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan "2024-2025 eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemler" konulu genelgeye göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacağını belirtip herhangi bir aksaklığa mahal verilmeden çalışmaların ivedilikle tamamlanmasını istedi."

 

  Mardin   İl müdürü Ali Eyyüpkoca  "2024-2025 eğitim öğretim yılında yürütülecek faaliyetlere ilişkin yayınlanan 2024/54 sayılı genelge uyarınca:

Öğrenci kaydında kayıt parası ücreti alınmaması,

Sınıf annesi uygulamalarına izin verilmemesi,

Süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenmesi (Genelge' ye göre, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okuma ve yazmayı öğrenmelerine ilişkin düzenlenmek istenen etkinlikler, okuldaki tüm 1. sınıf öğrencileri için ortak olarak mayıs ayının ikinci haftasından sonra planlanacak.),

Sınıflarda cep telefonu bulundurulmama uygulamasına devam edilmesi,

Öğrencilerin yatkın oldukları becerileri ortaya çıkarmasını sağlayacak etkinliklerin yapılması,

Bu yıl ilk defa uygulamaya konulan "Zanaat Atölyeleri", uygulama kılavuzu doğrultusunda yürütülecek, okulların açılmasıyla birlikte programın ortaokullarda tanıtılmasına ve ders dışı saatlerde istekli öğrencilerin atölyedeki faaliyetlere yönlendirilmesine özen gösterilmesini,

Konularına değinerek hassasiyetle takip edilmesini istedi.

     Ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin genelge kapsamında yapılacaklarla alakalı şunları söyledi:

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne yönelik planlanan eğitimler kapsamında eğitici eğitimlerinin 3 Haziran'da başladığını,

Öğretmenlerin eğitimi ise 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında mesleki çalışma döneminde Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Birimi ile koordineli bir şekilde belirtilen takvime göre iş ve işlemlerin yapılmasını ve herhangi bir aksaklığın oluşmamaması adına tüm önlemlerin alınmasını belirtti.

 

  Mardin   İl müdürü Ali Eyyüpkoca  İlçe Müdürlerinin görüş ve önerilerini aldı. İlçe Millî Eğitim Müdürlerimize çalışmaları ve emekleri için teşekkür etmesi ile toplantı sonlandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


35.9° / 22°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12